Testverslag TESLA MODEL Y LONG RANGE, Tesla Netherlands

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022TESLA MODEL Y LONG RANGE

Dealer: Tesla Netherlands
Afgevaardigde tijdens testdag: Leroy Klomp

“Modern, strak en minimalistisch, hoge kwaliteit en perfect afgewerkt”


Rick Heijkens:

“Een mooi minimalistisch model, prima afgewerkt met een hoge kwaliteitsbeleving. Het lijkt wel een Apple-auto, mooi vormgegeven, heel ruimtelijk, ook door de grote glasoppervlakken. De bagageruimte is groot, wegligging en besturing zijn fantastisch. Het lijkt een super sportauto, maar tegelijkertijd een auto voor het hele gezin. Elektronisch natuurlijk prima, echt een unieke auto. De prijs is hoog, maar ik zie wel de waarde, gewoon een prachtige auto.”

Frank Niessen:

“Modern, strak en minimalistisch. Hoge kwaliteit en perfect afgewerkt. Ook het interieur is minimalistisch en dat had van mij wel wat uitbundiger gemogen, met meer details en aandacht voor technische snufjes. Het zitcomfort is erg groot, lekker voor langere afstanden. Bagage kun je met gemak kwijt. De besturing en wegligging zijn erg goed, ik voel me veilig in deze auto. De motor knalt, in figuurlijke zin natuurlijk, maar de Tesla wil echt vooruit. Het is duidelijk dat de Tesla grote stappen in ontwikkeling heeft gemaakt, dat merk je aan alles. Ik vind de prijs acceptabel, zeker als je dit met concurrenten vergelijkt.”

Alwin Sahr:

“Een mooie auto, in ontwerp minder dominant dan het grotere model X. De auto is strak afgewerkt. Het interieur is speciaal door het grote scherm in het midden, dat maakt dat er een opgeruimd gevoel ontstaat, misschien net iets te opgeruimd. Mooie ruimtebeleving, stoelen zijn goed en de bagageruimte is ruim. De auto stuurt strak en ook de wegligging is goed. De prestaties zijn ongekend, in 3,5 seconden naar 100 km/uur. Tesla laat in alles zien de grondlegger van elektrisch rijden te zijn. Petje af.”

Philippe Straten:

“Het design is mooi, maar door de bolling lijkt de auto iets kleiner dan hij is. Grote velgen, mooie kleur. Het interieur is top, weinig knoppen, zeer minimalistisch vormgegeven, wat mij betreft super. Zitcomfort is prima, bagageruimte is echt een pluspunt. De besturing is wat stug, verder klopt gewoon alles, ook de motorische prestaties. Prijs-kwaliteit? Erg goed, een van de beste in zijn klasse.”Specificaties

Model: Model Y Performance

Uitvoering: Long Range

Vermogen (pk): 462
Transmissie en aantal versnellingen: 0

Acceleratie: 0-100 km/u in 3,7 sec

Verbruik (l/100 km): 14,9

CO2-uitstoot (g/km): 0

Ledig gewicht (kg): 1.956

Inhoud laadruimte (min.- max., l): 971-2.158

Vanafprijs (incl. BTW): €71.005

Prijs testauto (incl. BTW): €72.295

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): €969

 
delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden