Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2015

Venlo maakt werk van acquisitie

Een essentieel onderdeel van het Venlose acquisitieplan is het uitbouwen van kennis en netwerken in voor Venlo relevante sectoren. Om die reden bezoekt wethouder Stephan Satijn de komende maanden drie belangrijke logistieke beurzen in München, Barcelona en Istanbul. De missie is om meer internationale contacten aan te boren en zo de naamsbekendheid van Venlo als aantrekkelijke vestigingsplaats verder te vergroten. De Transport & Logistics beurs in München vindt plaats van 5 tot 8 mei. Een groot aantal logistieke dienstverleners, regio’s en investeerders is hier present. Een maand later, van 8 tot 10 juni, is Barcelona toneel van de Global E-commerce Summit. Ruim 700 toonaangevende experts en ondernemers uit meer dan 40 landen treffen hier elkaar. Op 16 en 17 september is er in Istanbul nog de International Supply Chain Summit. Nederlandse ondernemers zijn in Turkije een netwerk aan het opzetten om deze groeimarkt te bewerken. De gemeente richt zich vanuit het acquisitieplan op beurzen die aansluiten op de eigen economische structuur. Met name de logistieke sector met gerichte acquisitie naar bedrijven in de e-commerce is voor Venlo interessant. Komend najaar bezoeken burgemeester Antoin Scholten en wethouder Satijn namens Venlo ook de ExpoReal in München. Tijdens deze toonaangevende vastgoedbeurs (5-7 oktober) presenteren belangrijke steden en regio’s zich aan belangrijke vastgoedpartijen en mogelijke investeerders.

Kijk voor meer actueel nieuws op

www.noordlimburgbusiness.nl

Rabobank Venlo e.o. leading partner CONNECTED

Rabobank Venlo e.o. heeft zich als leading partner verbonden aan CONNECTED, het nieuwe kennis-, contact- en inspiratieplatform, dat op 29 september in De Maaspoort in Venlo georganiseerd wordt. De twee partijen zijn trots gezamenlijk Leen Zevenbergen als een van de eerste keynote sprekers te kunnen presenteren. Leen Zevenbergen is een zeer ervaren ondernemer en auteur van diverse managementboeken, waarvan er zelfs een bekroond werd met de titel Managementboek van het Jaar. Hij is onder meer inspirator, strateeg, coach, klankbord en initiator. Leen kan zeer inspirerend spreken over ondernemen en duurzaam leiderschap. Hij schrijft onder meer over hoe ondernemingen naar een duurzame toekomst kunnen transformeren, waarbij de drie P’s: People, Planet, Profit gecombineerd moeten worden met de vierde P van 'Passie'. Rabobank Venlo e.o. speelt een actieve rol in het verbeteren en versterken van de regio Venlo. De bank doet dat vanuit haar coöperatieve grondslag waarbij ze partijen met elkaar verbindt, samenwerkingen creëert en partijen versterkt, wat uitstekend aansluit op de doelstellingen van CONNECTED. Met Noord-Limburg Business en Fontys International Campus Venlo is CONNECTED eveneens een samenwerking aangegaan, waarbij de partijen elkaar optimaal zullen versterken.

Rectificatie Nissan-dealerschap Venray

Automobielbedrijven Van de Weem aan bedrijventerrein Keizerveld in Venray is 1 februari 2015 start met de vertegenwoordiging van Nissan in Venray. Voorheen lag deze vertegenwoordiging bij autobedrijf Hansen, eveneens gevestigd op Keizersveld. Nissan-liefhebbers die in het verleden hun auto bij Hansen hebben gekocht, zijn ondanks het afstoten van het dealerschap wat betreft voor het onderhoud en service nog steeds meer dan welkom bij autobedrijf Hansen. “De deuren staan nog altijd wagenwijd open voor onze trouwe Nissan-klanten”, aldus directeur Roland Hansen.

delen:
Algemene voorwaarden