Business Ontmoet Business: netwerken tijdens CONNECTED

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2017

Business Ontmoet Business

Netwerken tijdens CONNECTED

Op dinsdag 11 april vond in Theater De Maaspoort in Venlo het kennisevent CONNECTED plaats. Noord-Limburg Business was aanwezig met een eigen stand en organiseerde namens de netwerkorganisatie Business Ontmoet Business er een eigen kennissessie.

Fotografie Petra Lenssen, Noord-Limburg Business

De tweede editie van het kennis- en netwerkevenement had een meer regionaal karakter gekregen. Regio Venlo, het samenwerkingsverband van acht gemeenten in Noord-Limburg, verbond zich als key partner aan het initiatief. Samen met talloze onderwijsorganisaties, zakelijke mediapartners, ondernemersverenigingen en bedrijven uit Noord-Limburg, van start-up tot MKB en grootbedrijf, presenteerden zij zich in De Maaspoort in Venlo. Het doel daarbij was nieuwe samenwerkingsverbanden stimuleren en kennis en inspiratie delen in een prettige sfeer.

Na het openingswoord van burgemeester Antoin Scholten over de focus op innovatie in de regio, vertelde Michel Weijers van de gemeente Venlo meer over cradle-to-cradle en het streven om een circulaire economie te realiseren. Het nieuwe gemeentehuis van Venlo werd als voorbeeld gebruikt. Vervolgens was het woord aan Menno Lanting, auteur van het boek Olietankers en Speedboten. Hij ging nader in op de toepassing van innovatie binnen het bedrijfsleven. De belangrijkste voorwaarden hiervoor zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur.

Vanaf 16.00 konden de bezoekers de door henzelf gekozen kennissessies bijwonen. Zo vertelde Jenk de Jong van de Kamer van Koophandel over de 7 nieuwe gouden regels voor succesvol innoveren. Thijs Metsemakers en Felix Petit van Gilde Opleidingen gingen in op mbo nieuwe stijl, een methodiek van Talent in Bedrijf en het bedrijfsleven waarbij de behoeften en mogelijkheden van het regionale bedrijfsleven het uitgangspunt zijn voor het opleidingstraject. Tussen de netwerksessies in konden de bezoekers verder inspiratie opdoen bij het Netwerkplein en de Innovatiemarkt.

Ook media-partner Noord-Limburg Business verzorgde in het kader van haar netwerkorganisatie Business Ontmoet Business Noord-Limburg een kennissessie genaamd 'Een reis door netwerkland'. Rens Tanis, directeur van Netwerk Gilde Nederland, zette na een korte introductie over het fenomeen netwerken de deelnemers aan de slag. Aan de hand van vijf vragen - gekoppeld aan de vingers van je hand waardoor deze makkelijk te onthouden zijn - moesten de aanwezigen hun buurman of -vrouw aanspreken en met deze vragen een gesprek aanknopen. Hier kwamen verrassende gesprekken uit zonder dat de nadruk op het commerciële aspect van het netwerken kwam te liggen. Na afloop van de sessie kregen de deelnemers een goodiebag mee en kon er in de stand van Noord-Limburg Business op het Netwerkplein nog even worden nageborreld.

Meer informatie over Business Ontmoet Business Noord-Limburg is te vinden op bob.noordlimburgbusiness.nl.


Benieuwd naar onze bijeenkomsten? Pp donderdag 8 juni vindt bij Van der Valk Hotel Venlo de volgende Business Ontmoet Business bijeenkomst plaats. Kijk voor meer informatie op bob.noordlimburgbusiness.nl.

delen:
Algemene voorwaarden