20 jaar Wiertz Company: oprechte persoonlijke aandacht

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2017

20 jaar Wiertz Company: oprechte persoonlijke aandacht

"Gaat het goed met je omgeving, dan gaat het goed met je bedrijf." Wiertz Company is een toonaangevende maar vooral aanwezige speler op de Limburgse arbeidsmarkt. Limburgse gastvrijheid staat voorop, daarnaast weet het familiebedrijf precies in te spelen op de wensen van hun opdrachtgevers. Op 30 april 2017 bestond Wiertz Company 20 jaar. Meer dan 600 Limburgse bedrijven mochten meedelen in de feestvreugde.

Tekst: Bianca Walraven


Harm en Dionne Wiertz, oprichters van Wiertz Company, kennen als geen ander de fijne kneepjes van het vak. Voor de oprichting van hun bloeiende bedrijf waren ze al werkzaam binnen de uitzendbranche. Te commercieel, te snel winst willen maken zonder persoonlijke aandacht: dat moest en kon anders, dachten beiden. Met hun oprechte interesse voor mensen openden ze wat nu bekend staat als Wiertz Company. Uitgangspunt was om niet voor aandeelhouders te zorgen, maar voor de mensen achter en in het bedrijf zelf. Opdrachtgevers, leveranciers en werknemers staan al 20 jaar voorop bij Wiertz.

Alleen succesvolle bedrijven groeien; al snel bleek Wiertz een van deze succesvolle bedrijven te zijn. Om de verschillende diensten duidelijk herkenbaar te maken werd gekozen voor de familienaam Wiertz Company. Het opvallend oranje logo is niet zomaar gekozen: het eerste pand werd op Koninginnedag in de Oranjestraat te Kerkrade geopend. Sterk in ideeën, goed in organiseren. Met deze twee kwaliteiten is Wiertz een sterke groeier op de arbeidsmarkt.

Nieuwe tijden, ouderwetse service

Oprichters Harm en Dionne Wiertz doen in 2017 een stapje terug. Niet omdat ze de leeftijd bereikt hebben, wel om het bedrijf op eigen benen te laten staan. De 44-jarige Roger Holtus neemt als nieuwe managing director het roer over, uiteraard met behoud van de vertrouwde service. Roger Holtus ziet veel kansen voor Wiertz Company. De cijfers liegen er niet om: de vraag naar goed personeel blijft groeien. De werkgelegenheid in heel Nederland groeit dit jaar met 138.000 banen, waarvan 50.000 in de uitzend-sector. Een bloeiende tijd voor uitzendbureaus, maar Wiertz Company pakt het allemaal net wat anders aan. "We gaan in gesprek met de mensen en geloven in persoonlijke aandacht", aldus Roger Holtus. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar in dit digitale tijdperk wel begrijpelijk. Tegenwoordig gaat alles via internet. Werving en selectie vindt achter een digitale muur plaats. Wiertz Company probeert zich hierin te onderscheiden. Digitalisering is voor dit bedrijf een aanvulling op de dienstverlening, zeker geen vervanging.

Vertrouwen is voor Wiertz Company belangrijk. Dichtbij opdrachtgevers en luisteren naar wat deze écht nodig hebben. Met kantoren door heel Limburg verlagen ze letterlijk de drempel. Maastricht, Roermond, Venray: Wiertz Company spreekt alle talen. Roger Holtus stuurt het bedrijf naar de positie van marktleider in Limburg. Hij houdt er de vaart lekker in: binnenkort wordt er een wervingskantoor in Polen geopend. "De mensen in de ogen kijken", noemt Roger het. Je zet niet zomaar een uitzendkracht ergens neer. Deze moet goed aansluiten op de wensen van de opdrachtgever en de baan moet passen bij de eigen ambities. Om het succes voort te zetten kijkt het familiebedrijf naar de lange termijn. In Limburg is het bedrijf lokaal sterk vertegenwoordigd. De beslissing in Polen een vestiging te openen past in het streven naar persoonlijke aandacht. "We laten liever niet iemand duizenden kilometers rijden, voor hem of haar in de ogen te hebben gekeken. We bieden graag zekerheid, zowel voor onze opdrachtgevers als uitzendkrachten."

Toekomstvisie is er genoeg. Roger Holtus was jarenlang actief bij Rabobank Parkstad Limburg. Over klantgerichtheid hoef je deze ondernemer niks wijs te maken. Hij weet wat belangrijk is en neemt zijn kennis en ervaring mee naar Wiertz. Hij ziet nog veel mogelijkheden voor verschillende bedrijfsonderdelen. Recruitment bijvoorbeeld, een groeiende tak die aandacht verdient. De inhouse dienstverlening groeit daarnaast ook aan populariteit. Wordt de bedrijfsplanning drukker en complexer, dan fungeert Wiertz Inhouse Services als het verlengde van de HR-afdeling van de opdrachtgever. GaiaZOO in Kerkrade maakt hier sinds kort gebruik van. Holtus: "Een vestiging in de mooiste dierentuin van Nederland, dat is toch prachtig?"

20 jaar persoonlijke service

Ondernemen is een goed gevoel. Het motiveert en leidt tot succes. Dit kan alleen met de juiste ondersteuning. Werknemers zijn onmisbaar voor een bedrijf, hoe groot of klein het ook is. Wiertz Company zet zich al 20 jaar in voor Limburgse bedrijven. Goed luisteren, actief meedenken en hard werken. Het kost veel tijd en energie, maar geeft net zoveel voldoening. Momenteel groeit het familiebedrijf harder dan de markt en kijkt het na 20 jaar met tevredenheid terug. Tijd om even stil te staan bij 20 jaar persoonlijke service.

Eind april werd de nieuwe All You Need is Work-funtear gepresenteerd. Met de All You Need is Work-funtear worden markten, evenementen en festivals bezocht waar medewerkers van Wiertz in gesprek gaan met werkzoekenden. Over werk, want dat blijft de drijfveer. De opvallende caravan gaat op 23 april voor het eerst de weg op.

Ter ere van het jubileum was er op 9 mei een netwerkvent voor bedrijven, partners en leveranciers. 'Geen bloemen, de ontmoeting staat centraal' vermeldde het bedrijf op de website. Wie toch iets wil doen, mag een bedrag overmaken naar de Wiertz Foundation. Dit onderdeel schenkt aan lokale goede doelen. Omdat mensen belangrijk zijn en blijven.

Juist deze instelling zorgt ervoor dat Wiertz Company kwaliteit weet te leveren. Hierbij blijft het bedrijf flexibel, zowel voor de bedrijven als de arbeidskrachten. De onderneming begrijpt als geen ander dat de arbeidsmarkt snel verandert. Daarom brengt het bedrijf partijen bijeen die echt op elkaar zijn afgestemd. Zo kan Wiertz Company snel schakelen, doorgroeien en de hoogste winst behalen. Maar belangrijker nog: kunnen vertrouwen op het juiste personeel, op het juiste moment. Want gaat het goed met de omgeving, dan gaat het ook goed met Wiertz.

www.wiertzcompany.com

Foto: Roger Holtus: "We geloven in persoonlijke aandacht"

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by