Testverslagen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2013

Volkswagen Transporter

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter

Afgevaardigde tijdens testdag: Romeo Arnold

René Bruurs: “Het rijgedrag van deze Transporter is uitstekend en ook het comfort scoort zeer goed. De afwerking is net als de prijs-kwaliteitverhouding zeker netjes. Een ander pluspunt is de uitvoering die in vele varianten mogelijk is.”

Berry Vink: “De afwerking is strak en qua veiligheid scoort deze bedrijfswagen ook uitstekend. Met het rijgedrag is de score echt formidabel. Met de aanschaf van de Transporter heb je zeker waar voor je geld.”

Wil Ueberbach: “Deze bedrijfswagen is degelijk, zit lekker en de motor heeft een mooi geluid. In deze Transporter voel ik me gewoon thuis. Iedereen zou eens in deze bedrijfswagen moeten rijden.”

Michael van Munster: “Deze wagen heeft zeker een goede indruk op mij gemaakt. De Transporter is zeer prettig om in te rijden, heeft 5 versnellingen en stuurt heel direct. Volkwagen is een representatief merk, dus de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Transporter 2.0 TDI

Type: GBW wb 3000 MM

Transmissie: Handgeschakeld, 5 versnellingen

Cilinderinhoud: 1968 cc

Vermogen: 102 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 13,3

Acceleratie: (0 tot 100) in 15,3 seconden

Topsnelheid: 157 km/h

Uitrusting: Airconditioning, elektrische

ramen/spiegels, CPV, bijrijdersbank, betonplex vloer, Lat om lat op zijwanden, trekhaak en Side-bar

Laadruimte: 4,3 m3

Verkoopprijs: € 26.284,- excl. btw

Leaseprijs : € 479,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 18.300,-

Informatie: www.arenabedrijfswagencenter.nl

Volkwagen Caddy

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter

Afgevaardigde tijdens testdag: Albert Rodenburg

René Bruurs: “Dit is een prima bedrijfswagen met uitstekend rijgedrag en een goede afwerking. Helaas is de laadruimte niet groot genoeg voor mijn bedrijfsvoering. Dan zou een Transporter beter passen!”

Thijs Truijen: “Dit is een hele fijne auto die ook nog eens goed is afgewerkt. Het verbruik is met bijna 1 op 20 erg positief. De aanschaf van een Volkswagen ligt altijd wat aan de hoge kant maar dan weet je ook wat je krijgt, namelijk een fijne en betrouwbare auto die zuinig in verbruik is.”

Wilco van der Steen: “Deze Volkswagen scoort op alle denkbare punten uitstekend. De prijs-kwaliteitverhouding is goed. Aangezien ik er zakelijk zelf al mee rijd, kan ik zeker aanraden om zelf eens een testrit in een Caddy te maken.”

Henk Poels: “Dit is wat mij betreft een prima auto voor servicediensten. De afwerking is goed en bovendien rijdt de Caddy als een personenwagen. Dat maakt dit model ook prima geschikt voor een gecombineerd gebruik van zakelijk als privé.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Caddy 1.6 TDI

Type: GBW wb 2681MM

Transmissie: Handgeschakeld, 5 versnellingen

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 75 pk

Koppel: 225 nm

Verbruik: 1 op 17,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 16,7 seconden

Topsnelheid: 150 km/h

Uitrusting: Airconditioning, Best stoel i.h.v., elektrische ramen en spiegels, CPV, mistlampen voor met bochten verlichting, metallic lak

Laadruimte: 3,2 m3

Verkoopprijs: € 14.736,- excl. btw

Leaseprijs : € 366,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 12.785,-

Informatie: www.arenabedrijfswagencenter.nl

Volkswagen Crafter

Wilco van der Steen: “Dit is een hele prettige wagen die wat mij betreft op alle denkbare punten zoals veiligheid en rijgedrag uitstekend heeft gescoord. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed.”

André Verheijen: “Dit is een strak afgewerkte bedrijfswagen. Dankzij de hydraulische stoelen heb je een fijne zit en is de bestuurdersplek heel overzichtelijk. De motor met een vermogen van 164 pk is prettig, maar maakt deze wel ietwat gevoelig voor onverharde wegen wanneer je geen lading bij hebt. Al met al is het een zeer degelijke bedrijfsauto.”

Wim Lenaerts: “Deze Volkswagen heeft een goede zit. De motor is zeer geruisloos en de bediening is zeer overzichtelijk. Als je zelf de kans krijgt om een testrit te maken, krijg je vanzelf een positieve indruk van deze Crafter. De auto is de aanschafwaarde zeker waard.”

David van de Runstraat: “Qua representativiteit heb je in een Volkswagen altijd een streepje voor. Deze wagen moet je zeker aanschaffen als laadvermogen en trekkracht je belangrijkste eisen zijn. Daarnaast is ook het rijgedrag zeer goed en bieden de stoelen veel comfort.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Crafter

Type: GBW WB 3665 mm L2 H2

Transmissie: Handgeschakeld, 6 versnellingen

Cilinderinhoud: 1968 cc

Vermogen: 120 pk

Koppel: 400 nm

Verbruik: 1 op 11,9

Topsnelheid: 156 km/h

Uitrusting: Hydraulisch geveerde bestuurdersstoel,

El. ramen/spiegels, bijrijdersbank, CPV, airconditioning, achteras overbrenging 3,923:1, cruise control, mistlampen voor

Laadruimte: 10,5 m3

Verkoopprijs: € 34.142,- excl. btw

Leaseprijs : € 515,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 19.995,-

Informatie: www.arenabedrijfswagencenter.nl

Ford Transit Custom

Dealer: Auto L. van den Hombergh

Afgevaardigde tijdens testdag: Ruud Stijnen

René Bruurs: “Deze wagen is snel, sportief en bovendien ook nog eens leuk ingericht. Het rijgedrag is super, aangezien de wagen snel reageert. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer verrassend.”

Berry Vink: “De nieuwe Ford Transit Custom is verrassend en vernieuwend. Het sturen en schakelen verloopt strak en comfortabel makkelijk. De laadruimte is meer dan voldoende. Je krijgt voor de aanschafprijs echt waar voor je geld.”

Thijs Truijen: “Deze wagen heeft op mij een goede indruk achtergelaten. De Ford is mooi afgewerkt, biedt veel ruimte en is heel overzichtelijk. De prijs is wat hoger ten opzichte van het vorige model, maar daar krijg je wel kwaliteit en een gunstige kilometerkostprijs voor terug.”

Henk Poels: “Dit is een zeer representatieve auto met een goede afwerking, volop comfort en een zeer ruim laadvermogen. Deze mooie bus rijdt bovendien als een personenwagen. De prijs-kwaliteitverhouding is ook nog eens uitstekend.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Transit Custom

Type: Trend 2.2 290 L2H1

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2200 cc

Vermogen: 100 pk

Koppel: 310 nm

Verbruik: 1 op 15,2

Topsnelheid: 150 km/h

Uitrusting: Trekhaak met trailer sway control,

Driver Assistance Pack III, Europa navigatiesysteem met bluetooth carkit, Cruise Control, airconditioning,

Laadruimte: 6,83 m3

Verkoopprijs: € 23.050,- excl. btw

Leaseprijs : € 379,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 18.100,-

Informatie: www.ford-lvandenhombergh.nl

Peugeot Expert

Dealer: Peugeot Maaspoort

Afgevaardigde tijdens testdag: Laurent Metten

André Verheijen: “De Expert is met aanwezigheid van navigatie, cruise control en airconditioning uitstekend uitgerust. Het vermogen van 125 pk rijdt goed en zorgt ervoor dat de wagen prettig reageert op het gaspedaal. Jammer dat ik al net een nieuwe bedrijfswagen heb aangeschaft.”

Wil Ueberbach: “Het interieur is erg mooi, met name het dashboard. De wagen rijdt soepel en heeft voldoende trekkracht, ook in de hoge versnellingen. De prijs-kwaliteitverhouding is goed.”

Wim Lenaerts: “Deze wagen heeft een grote laadruimte en een uitstekende vering. Het is een Franse wagen, dus het zit- en rijcomfort zijn in orde.”

David van de Runstraat: “Dit is met prima rijgedrag, comfort en afwerking en de 25% kortingsregeling de absolute winnaar van de testdag. Ook de uitrusting is zeer compleet. Alle facetten meegewogen, kan ik deze zeker aanbevelen.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: Expert Gesloten Bestel

Type: 229 L2H1 Navteq 125HDi

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 125 pk

Koppel: 320 nm

Verbruik: 1 op 14,9

Topsnelheid: 170 km/h

Uitrusting: Navigatiesysteem Europa, bluetooth carkit, mistlampen voor, regensensor, cruise

control, Airconditioning, carrosseriedelen in kleur gespoten, elektrische ramen

Laadruimte: 6 m3

Verkoopprijs: € 20.710,-

Leaseprijs : € 399,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 16.450,-

Informatie: www.dealer.peugeot.nl/maaspoort-venlo

Renault Trafic

Dealer: Autobedrijf J.Jansen

Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Thijs Truijen: “Het rijgedrag van deze wagen is uitstekend. Qua uiterlijk zal dit type met een nieuw model in 2014 al helemaal opvallen op de weg. De goede en scherpe prijs maakt dat de prijs-kwaliteitverhouding in orde is.”

Wilco van der Steen: “Mijn eerste indruk van deze wagen is goed. Qua rijgedrag, comfort en afwerking zit het wel goed bij deze bedrijfsauto.”

David van de Runstraat: “Deze wagen schakelt soepel en heeft een rustige motor. Voor twee personen is deze wagen prima om in rond te rijden. Als hier standaard een cruise control en parkeersensor in zouden zitten, was het al helemaal een ideale auto geweest. Ik ben erg benieuwd hoe deze wagen zich verder gaat ontwikkelen.”

Michael van Munster: “Dit is een goede, degelijke bus die fijn rijdt en prima schakelt. Voor een 4 cilinder is de motor best stil. Er is veel laadruimte aanwezig. De wagen oogt naar mijn mening wat spartaans, maar dat maakt deze wel een echt werkpaard en bovendien hufterproof, maar tegelijkertijd ook zeker representatief. Als je daar naar op zoek bent, heb je met deze wagen een fijn, degelijk vervoersmiddel.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: Trafic

Type: L1H1 Dci 115PK

Transmissie: Handgeschakeld, 6 versnellingen

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 115 pk

Koppel: 300 nm

Verbruik: 1 op 14,5

Topsnelheid: 160 km/h

Uitrusting: Navigatie, elektrische ramen en spiegels, trekhaak

Laadruimte: 5 m3

Verkoopprijs: € 20.940,-

Leaseprijs : € 549,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 17.590,- excl. btw, BPM

Informatie: www.autobedrijf-janssen.nl

Citroën Berlingo

Dealer: Autobedrijf Lennaerts

Afgevaardigde tijdens testdag: Ed Beurskens

Wil Ueberbach: “Deze wagen ziet er fris uit, rijdt uitstekend en is vlot en gemakkelijk in de bediening. De prijs-kwaliteitverhouding is goed.”

Wim Lenaerts: “Dit is een pittige auto met een zeer goede wegligging. De Berlingo is zeer handig in gebruik en biedt tegelijkertijd veel ruimte voor het vervoer van materialen.”

David van de Runstraat: “Het rijgedrag en het comfort dat deze wagen biedt, is zeer goed. De afwerking en de representativiteit kunnen er ook zeker mee door. De prijs-kwaliteitverhouding is interessant, zeker wanneer de behoefte aan veel laadruimte niet heel groot is.”

Michael van Munster: “Dit is een fijne, goed afgewerkte bedrijfsauto met zeer fijne stoelen. Deze wagen is ook als personenwagen te rijden en is daarmee tevens zeer geschikt voor privégebruik, mits je genoeg hebt aan twee zitplaatsen.”

Specificaties

Merk: Citroën

Model: Berlingo

Type: e-HDI Airdream 90 FAP Economy

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1560 cc

Vermogen: 90 pk

Koppel: 215 nm

Verbruik: 1 op 16

Acceleratie: (0 tot 100) in 6 seconden

Topsnelheid: 175 km/h

Uitrusting: Airco, centr. vergr. el. ramen en spiegels

Laadruimte: 3,3 m3

Verkoopprijs: € 13.250,-

Leaseprijs : € 340,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 11.250,-

Informatie: www.lennaerts.nl

Fiat Ducato

Henk Poels: “De Fiat Ducato is een fijne bus met meer dan genoeg laadruimte en optimaal comfort. Heb je veel ruimte nodig en wil je comfortabel rijden, dan is dit een uitstekende keuze. Enige minpunt is dat ik zelf geen bus met zoveel laadruimte nodig heb.”

René Bruurs: “Deze auto heeft een uitstekende wegligging en biedt bovendien ook veel comfort. De afwerking en de uitvoering zijn goed geslaagd. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed.”

Berry Vink: “Ik had een bepaald beeld van de Fiat Ducato, maar na de testrit moet ik deze zeker positief bijstellen. Deze wagen is verrassend en biedt veel luxe. In een degelijke auto zoals deze kan je veilig rondrijden.”

André Verheijen: “Ik heb zelf een Fiat Ducato sinds augustus 2012 en heb daar inmiddels probleemloos 40.000 kilometer mee gereden. Ik ben dan ook zeer tevreden over deze wagen. De prijs, het comfort en het verbruik zijn gunstig.”

Specificaties

Merk: Fiat

Model: Ducato

Type: 35H L3H2

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2300 cc

Vermogen: 130 pk

Koppel: 350 nm

Verbruik: 1 op 14,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 8 seconden

Topsnelheid: 180 km/h

Uitrusting: SX pakket (airco, Blue & Me, cruise controll centr. Vergr., el ramen en spiegels)

Laadruimte: 10 m3

Verkoopprijs: € 24.050,-

Leaseprijs : € 420,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 16.450,-

Informatie: www.lennaerts.nl

Mercedes Citan

Dealer: Wensink

Afgevaardigde tijdens testdag: Harrie Coerwinkel

Berry Vink: “De afwerking en uitstraling zijn strak en netjes. De auto ligt ook goed op de weg. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. De langere variant van dit type is voor mijn bedrijfsvoering perfect.”

André Verheijen: “De instap van deze Mercedes is prettig en ook de zithoogte is gunstig voor mijn lengte. De wagen voelt degelijk aan, al is de uitvoering met 90 pk voor mijn bedrijfsvoering wat aan de lichte kant.”

Wil Ueberbach: “Het interieur is wat beperkt qua luxe, maar daar is het dan ook een bedrijfswagen voor. Het rijgedrag is goed en soepel. Deze auto is overigens zeker niet te duur.”

Wil Lenaerts: “Dit is een geweldige wagen om in te rijden. Maak een testrit en je raakt vanzelf overtuigd van het feit dat de auto de prijs dubbel en dwars waard is.”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Citan

Type: 109 cdi

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1461 cc

Vermogen: 66 pk

Koppel: 200 nm

Verbruik: 1 op 21,7

Laadruimte: 3,1 m3

Verkoopprijs: € 14.750,-

Leaseprijs : € 495,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 11.990,-

Informatie: www.wensink.nl

Mercedes Sprinter

Dealer: Wensink

Afgevaardigde tijdens testdag: Hans Smeulders

Thijs Truijen: “Dit is een hele mooie auto waarbij de ontwerper optimaal oog heeft gehad voor comfort en veiligheid. Hoewel de aanschafwaarde ietwat aan de hoge kant is, valt de kilometerkostprijs wel laag uit. Dat komt omdat de wagen slechts om de 60.000 kilometer een onderhoudsbeurt behoeft. Maar dan moet je er dus wel veel gebruik van maken.”

Wilco van der Steen: “Deze wagen scoort op alle punten in één woord geweldig. Maak een proefrit en je raakt zelf ook overtuigd.”

Henk Poels: “Dit is een schitterende wagen met veel laadvermogen en prachtig rijcomfort. Bovendien kan je hier ook prima mee voor de dag komen. Zoek je comfort, leg je veel kilometers af en wil je voldoende laadvermogen, dan is dit een echte aanrader. Wel jammer dat deze Sprinter voor mijn eigen bedrijfsvoering te groot is.”

Michael van Munster: “De Sprinter biedt veel luxe en comfort en is ook nog eens representatief. De bediening is heel makkelijk, mede dankzij de fijne automaat. Helaas heb ik voor mijn bedrijfsvoering geen kleine vrachtwagen zoals deze nodig.”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: Sprinter

Type: 313 cdi L2H2

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2143 cc

Vermogen: 95 pk

Koppel: 305 nm

Verbruik: 1 op 13,9 (Euro VI)

Laadruimte: 10,5 m3

Verkoopprijs: € 31.627,- excl. btw

Leaseprijs : € 830,- (full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 19.500,-

Informatie: www.wensink.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by