Business ontmoet business

geplaatst: 06-03-2018

Komt u ook naar onze paneldiscussie tijdens CONNECTED?

CONNECTED wordt inmiddels voor de derde keer georganiseerd op dinsdag 10 april. Eerdere bezoekers van het evenement waardeerden de informele mogelijkheid die er is om gelijkgestemden uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid te ontmoeten. Mensen die inzien dat je als organisatie continu moet blijven vernieuwen, aan moet sluiten op de vraag vanuit de markt en dat je alleen wellicht sneller bent maar samen verder komt. Daarnaast ervaren bezoekers de presentaties en succesvolle praktijkvoorbeelden als bijzonder inspirerend om vervolgens zelf met nieuwe energie en ideeën aan de slag te gaan.

Programma
De opening is om 12.00 uur waarbij u een gratis netwerklunch aangeboden krijgt. Om 12.45 uur start de plenaire opening met onder andere een keynote van trendwatcher Ruud Veltenaar. Daarna kunt u verschillende kennis- en inspiratiesessies bezoeken, afgewisseld met ruime netwerkpauzes. Om 19.00 uur is het programma afgelopen.

Paneldiscussie
Noord-Limburg Business is mediapartner van CONNECTED en verzorgt die dag de paneldiscussie 'Innovatie door samenwerking'. Aan deze discussie doen onder andere ABN AMRO en Fontys Hogeschool Venlo mee. De disucssie vindt plaats van 15.40 tot 16.25. U bent van harte welkom om deze discussie bij te wonen en deel te nemen aan CONNECTED. Hiervoor mogen wij 50 entreekaarten weggeven.

Heeft u interesse in een gratis toegangskaart? Stuur dan een bericht naar Sofie Fest (024-3501352). U krijgt dan een e-mail met daarin een speciale registratiecode waarmee u de kaart aan kunt vragen.

CONNECTED
Dinsdag 10 april 2018
12.00 - 19.00 uur
De Maaspoort, Venlo
www.connectedevent.nl
info@connectedevent.nl
 

Business ontmoet business

geplaatst: 20-12-2017

Creatief denken over het fileprobleem

Donderdag 14 december waren de deelnemers aan de eindejaarsborrel van Business Ontmoet Business te gast bij hotel-restaurant Bij Christoffel in Broekhuizen. Deze bijeenkomst stond in het teken van creatief denken.


Hanneke Geurts van Inoutsides trapte de avond af met een korte introductie op creatief denken. Aan de hand van opvallende voorbeelden toonde zij aan dat de vastgeroeste denkpatronen in de ene situatie juist voor opvallende reacties zorgen in een andere situatie. Creatief denken kan in deze situaties juist voor een passende oplossing zorgen. Vervolgens mochten de deelnemers in groepjes op een groot vel oplossingen voor het fileprobleem verzinnen. Omdat zij zich niet hoefden te beperken tot haalbare oplossingen, kwamen er de meest opvallende oplossingen voorbij zoals vliegende auto’s, rijden door tunnels onder de grond en betalen als je stil staat. Vervolgens werden de bladen doorgegeven en mochten de groepjes een oplossing selecteren en deze uitwerken tot een concreet plan. “Het mooie van deze werkwijze is dat je oneindig veel nieuwe ideeën en oplossingen kunt bedenken voor de problemen die binnen je bedrijf spelen. En wanneer je medewerkers deze oplossingen aandragen, is er ook een draagvlak om het toe te passen. Bovendien sta je open voor een nieuwe manier van denken zonder dat je je beperkt hoeft te voelen door aspecten zoals kosten en haalbaarheid.” Na deze sessie serveerde het team van Bij Christoffel een heerlijk walking diner zodat de deelnemers in een ontspannen sfeer konden netwerken.

Het team van Business Ontmoet Business wenst alle deelnemers een gezond en succesvol 2018!


Bent u benieuwd naar onze Business Ontmoet Business bijeenkomsten? U bent meer dan welkom om eenmalig vrijblijvend aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op bob.noordlimburgbusiness.nl.

Wilt u ook een keer een Business Ontmoet Business bijeenkomst hosten? Of heeft u een mooie locatie die u graag aan onze leden wilt laten zien? Ook tips voor interessante presentaties zijn van harte welkom! Neem contact op met Aysun Mahubessy-Saruhan (aysun@vanmunstermedia.nl) of Sofie Fest (sofie@vanmunstermedia.nl).

Business ontmoet business

geplaatst: 30-11-2017

Eindejaarsbijeenkomst Business Ontmoet Business

Op donderdag 14 december is het alweer tijd voor de eindejaarsbijeenkomst van Business Ontmoet Business Noord-Limburg. Graag heten we u van harte welkom in Broekhuizen bij de prachtige locatie Bij Christoffel.

Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers na een korte introductie over denkpatronen aan de slag met creatief denken. Deze sessie wordt begeleid door Hanneke Geurts van Inoutsides. Om 19.00 zal het team van Bij Christoffel een heerlijk walking diner verzorgen, zodat u in alle rust kunt netwerken met de mede-deelnemers.

Programma
17.30 Ontvangst
18.00 Welkomstwoord
18.10 Presentatie
19.00 Walking diner en gelegenheid tot netwerken
21.00 Einde bijeenkomst

Locatie
Restaurant Bij Christoffel, Veerweg 11A, 5872 AE Broekhuizen

Aanmelden
Business Ontmoet Business-leden kunnen zichzelf kosteloos inschrijven via bob.noordlimburgbusiness.nl. Bent u geen lid en nog nooit bij een bijeenkomst van Business Ontmoet Business geweest? Meld uzelf dan aan voor deze bijeenkomst om de sfeer te komen proeven. Dit kan door een gratis account aan te maken op bob.noordlimburgbusiness.nl en uzelf in te schrijven voor de betreffende bijeenkomst.

Eenmalige deelname kost u 25 euro. Indien u besluit om lid te worden, dan wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschapsbedrag. Aanmelden voor een lidmaatschap kan via bob-borrel@vanmunstermedia.nl en kost 250 euro per jaar (6 netwerkbijeenkomsten, altijd inclusief diner en welkomstdrankje. Overige drankjes zijn voor eigen rekening).

Tot ziens op donderdag 14 december in Broekhuizen!  

Business ontmoet business

geplaatst: 18-10-2017

Netwerken tijdens de Maasvallei Expo

Wegens ziekte van de spreker is de BOB-presentatie helaas afgelast. U bent uiteraard nog steeds van harte welkom op de beurs en in stand nummer 81!


Dit jaar gaat de regionale beurs Ondernemers Vakdagen door onder een nieuwe naam: Maasvallei Expo. Deze beurs vindt plaats op dinsdag 31 oktotober, woensdag 1 november en donderdag 2 november in de Evenementenhal Venray.

Als vaste mediapartner van de Maasvallei Expo mag Noord-Limburg Business natuurlijk niet ontbreken! Op donderdag 2 november organiseren we bovendien een Business Ontmoet Business bijeenkomst op de beursvloer. Freddie de Vries, vennoot bij Rühl Haegens Molenaar, zal tijdens zijn presentatie een kijkje achter de schermen bieden van de Venrayse Singelloop, het jaarlijkse loopevenement dat in Venray plaatsvindt.

Voorafgaand aan onze presenatie kunnen BOB-leden en mensen die zich hebben aangemeld via bob.noordlimburgbusiness.nl dineren in het restaurant van Evenementenhal Venray. Hiervoor kunt u vanaf 16.00 een dinerbon ophalen bij de stand van Noord-Limburg Business. U vindt ons op stand nr 81.

Programma (onder voorbehoud)

17.00-18.00 mogelijkheid om te dineren in het restaurant van Evenementenhal Venray
18.15-19.00 presentatie in Theatertent 2
19.00-21.00 gelegenheid om de Maasvallei Expo Beurs te bezoeken

Aanmelden voor deze Business Ontmoet Business-bijeenkomst kan via bob.noordlimburgbusiness.nl. Indien u nog niet eerder bij een bijeenkomst bent geweest, dient u zich eerst kosteloos in te schrijven. Daarna kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst op 2 november.

Let op: om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn dient u bij de entree van de beurs een ticket voor de Maasvallei Expo te overhandigen. Gratis tickets voor donderdag 2 november kunt u bestellen via www.maasvallei.net/event/maasvallei-expo-2/

Meer informatie over Maasvallei Expo: www.maasvallei.net/maasvallei-expo

Business ontmoet business

geplaatst: 14-09-2017

Geslaagde speeddatesessie tijdens Bedrijvig Beurs

Woensdag 13 september waren de deelnemers van Business Ontmoet Business te gast bij de tweedaagse Bedrijvig Beurs in het Ebben Inspyrium in Cuijk. Meer dan 120 uiteenlopende organisaties presenteerden zich tijdens dit evenement op ruim 5.000 vierkante meter.

Onder leiding van Harry van Dreumel van More Sales Result konden BOB-leden en andere geinteresseerden deelnemen aan een speeddate-sessie. Opgedeeld in groepjes van vier konden de deelnemers zich elk kort voorstellen, vervolgens rouleerden de groepjes na 15 minuten. Na de speeddatesessie konden de deelnemers genieten van het buffet op de beursvloer, waarna zij de diverse stands konden bezoeken. Dag 1 van Bedrijvig Beurs werd afgesloten met een plenaire presentatie van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk.

Business Ontmoet Business kijkt terug op een zeer geslaagde avond. De volgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 november tijdens de Maasvallei Expo in Evenementenhal Venray. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via bob.noordlimburgbusiness.nl

Ook een keer deelnemen aan onze bijeenkomsten? Eenmalige deelname kost u 25 euro. Indien u besluit om lid te worden, dan wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschapsbedrag. Aanmelden voor een lidmaatschap kan via bob-borrel@vanmunstermedia.nl en kost 250 euro per jaar (6 netwerkbijeenkomsten, altijd inclusief diner en welkomstdrankje. Overige drankjes zijn voor eigen rekening).

Meer informatie: bob.noordlimburgbusiness.nl


 

Business ontmoet business

geplaatst: 04-07-2017

Business Ontmoet Business gaat naar Bedrijvig Beurs

Mocht u deze zomer van een welverdiende vakantie gaan genieten, dan willen wij u vragen om alvast woensdag 13 september in uw agenda vrij te houden. Dan vindt namelijk de volgende Business Ontmoet Business bijeenkomst plaats tijdens de tweedaagse Bedrijvig Beurs in het Ebben Inspyrium in Cuijk. Meer dan 120 uiteenlopende organisaties zullen zich tijdens dit evenement op ruim 5.000 vierkante meter presenteren.

Onder leiding van René Luijten volgt samen met de andere deelnemers van de Business Ontmoet Business-bijeenkomst een speeddate-sessie. Vervolgens wordt u op de beursvloer bij de horecapleinen kosteloos voorzien van een walking diner. De avond wordt afgesloten met een plenaire presentatie van een bekende bondscoach.

Programma
17.30 ontvangst bij de entree (svp melden bij de entreebalie voor de bijeenkomst)
18.00 welkomstwoord
18.10 speeddate-sessie
19.00 walking diner en gelegenheid tot netwerken en het bezoeken van de beurs
21.30 plenaire presentatie topscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers

Locatie
Ebben Inspyrium, Beerseweg 45, 5431 LB Cuijk

Aanmelden
Business Ontmoet Business-leden kunnen zichzelf kosteloos inschrijven via bob.noordlimburgbusiness.nl. Bent u geen lid en nog nooit bij een bijeenkomst van Business Ontmoet Business geweest? Meld uzelf dan aan voor deze bijeenkomst om de sfeer te komen proeven. Dit kan door een gratis account aan te maken op bob.noordlimburgbusiness.nl en uzelf in te schrijven voor de betreffende bijeenkomst.

Eenmalige deelname kost u 25 euro. Indien u besluit om lid te worden, dan wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschapsbedrag. Aanmelden voor een lidmaatschap kan via bob-borrel@vanmunstermedia.nl en kost 250 euro per jaar (6 netwerkbijeenkomsten, altijd inclusief diner en welkomstdrankje. Overige drankjes zijn voor eigen rekening).

Mocht u na aanmelding per toeval niet kunnen komen, laat u ons dit dan even weten?

Tip
Heeft u nog leuke goodies om de deelnemers cadeau te doen? Stuur deze dan vóór maandag 4 september naar ondergetekenden.

Vragen
Heeft u vragen mbt Business Ontmoet Business en/of deze bijeenkomst? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Tot ziens op woensdag 13 september bij Bedrijvig Beurs!

Business ontmoet business

geplaatst: 22-06-2017

Netwerken en effectiever vergaderen tijdens BOB

Op donderdag 8 juni kwamen deelnemers van de netwerkbijeenkomst van Business Ontmoet Business bijeen bij Van der Valk Hotel Venlo. Trainer Rob de Haas vertelde de aanwezigen hoe je effectiever en met meer plezier kan vergaderen.

Na het welkomstwoord mochten de deelnemers plaatsnemen voor de presentatie van Rob de Haas. Uit onderzoek van deze trainer en coach is gebleken dat bijna een kwart van onze werktijd en 10 procent van ons budget op gaat aan vergaderen. En die tijd wordt bovendien niet effectief gebruikt, aangezien het vaak voorkomt dat mensen zich niet voorbereiden, te laat komen, of zelfs helemaal niet komen dagen. Om het bedrijfsleven vooruit te helpen, ontwikkelde Rob de Haas Ongewoon Goed Vergaderen, een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut. De spreker begon zijn presentatie met de vraag wat de grootste vergaderfrustraties onder de aanwezigen waren. Vervolgens ging hij nader in op het fenomeen vergaderen en he je de grootste pijnpunten weg kan nemen.

Van der Valk Hotel Venlo serveerde na afloop van de presentatie een zeer smaakvol walking diner. Zo kregen de aanwezigen ruimschoots de gelegenheid om te netwerken. Het team van Business Ontmoet Business bedankt Rob de Haas en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en Van der Valk voor de gastvrijheid.

Business ontmoet business

geplaatst: 11-05-2017

Leer ongewoon goed vergaderen - Van der Valk Hotel Venlo

Na een zeer geslaagde Business Ontmoet Business kennissessie bij CONNECTED organiseren we op donderdag 8 juni de volgende bijeenkomst. Ditmaal is Van der Valk Hotel Venlo gastlocatie. Wat mag u van deze bijeenkomst verwachten? Uiteraard een welkomstdrankje (overige drankjes zijn voor eigen rekening), een walking diner met heerlijke gerechtjes en natuurlijk de uitgebreide gelegenheid om te netwerken.

Leer ongewoon goed vergaderen
De presentatie zal worden verzorgd door Rob de Haas. Uit onderzoek van deze trainer en coach is gebleken dat bijna een kwart van onze werktijd en 10 procent van ons budget op gaat aan vergaderen. En die tijd wordt bovendien niet effectief gebruikt, aangezien het vaak voorkomt dat mensen zich niet voorbereiden, te laat komen, of zelfs helemaal niet komen dagen. Om het bedrijfsleven vooruit te helpen, ontwikkelde Rob de Haas Ongewoon Goed Vergaderen, een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in organisaties optimaal wordt benut.

Programma
17.30 - ontvangst met welkomstdrankje
18.00 - welkomstwoord
18.10 - presentatie door Rob de Haas
18.45 - aanvang diner en gelegenheid tot netwerken
21.00 - einde bijeenkomst

Locatie
Van der Valk Hotel Venlo, Nijmeegseweg 90, 5916 PT Venlo

Aanmelden
Business Ontmoet Business-leden van Noord-Limburg Business mogen zichzelf kosteloos inschrijven via bob.noordlimburgbusiness.nl. Bent u geen lid en nog nooit bij een bijeenkomst van Business Ontmoet Business geweest? Meld uzelf dan aan voor deze bijeenkomst om de sfeer te komen proeven. Dit kan door een mail met uw NAW-gegevens te sturen naar bob-borrel@vanmunstermedia.nl. Eenmalige deelname kost u € 25,-. Indien u besluit om BOB-lid te worden, dan wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschapsbedrag. Aanmelden voor een lidmaatschap kan via bob-borrel@vanmunstermedia.nl en kost € 250,- per jaar (6 netwerkbijeenkomsten, altijd inclusief diner en welkomstdrankje. Overige drankjes zijn voor eigen rekening!).

Tip
Heeft u nog leuke goodies om de deelnemers cadeau te doen? Stuur deze dan vóór maandag 5 juni naar ondergetekenden.

Meer informatie
Heeft u vragen over de bijeenkomst of Business Ontmoet Business? Neem dan contact op met Aysun Mahubessy-Saruhan via 024-6421917 of Sofie Fest via 024-3501352 of Sindy Yuen via 024-6413862.

Tot ziens op donderdag 8 juni bij Van der Valk Hotel Venlo!

Business ontmoet business

geplaatst: 18-04-2017

Netwerken tijdens CONNECTED

Op dinsdag 11 april vond in Theater De Maaspoort in Venlo het kennisevent CONNECTED plaats. De tweede editie van dit kennis- en netwerkevenement, had een meer regionaal karakter gekregen. Regio Venlo, het samenwerkingsverband van acht gemeenten in Noord-Limburg, verbond zich als key partner aan het initiatief. Samen met talloze onderwijsorganisaties, zakelijke mediapartners, ondernemersverenigingen en bedrijven uit Noord-Limburg, van startup tot MKB en grootbedrijf, presenteerden zij zich in De Maaspoort in Venlo. Het doel daarbij was nieuwe samenwerkingsverbanden stimuleren en kennis en inspiratie delen in een prettige sfeer.

Na het openingswoord van burgemeester Antoin Scholten over de focus op innovatie in de regio, vertelde Michel Weijers van de gemeente Venlo meer over Cradle-to-Cradle en het streven om een circulaire economie te realiseren. Als casus werd hiervoor het gemeentehuis van Venlo gebruikt. Vervolgens was het woord aan Menno Lanting, auteur van het boek Olietankers en Speedboten. Hij ging nader in op de toepassing van innovatie binnen het bedrijfsleven. De belangrijkste voorwaarden hiervoor zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur.

Vanaf 16.00 konden de bezoekers de door henzelf gekozen kennissessies bijwonen. Zo vertelde Jenk de Jong van de Kamer van Koophandel over de 7 nieuwe gouden regels voor succesvol innoveren. Thijs Metsemakers en Felix Petit van Gilde Opleidingen gingen in op mbo nieuwe stijl, een methodiek van Talent in Bedrijf en het bedrijfsleven waarbij de behoeften en mogelijkheden van het regionale bedrijfsleven het uitgangspunt zijn voor het opleidingstraject. Guido Stompff en Liesbeth Litjens boden de toehoorders een kijkje in de keuken van TEDxVenlo. Guido Stompff is een designer met vele jaren ervaring en ontdekte dat hij op een totaal andere wijze dacht dat anderen. Liesbeth Litjens deelde namens de organisatie van TEDxVenlo hun visie voor de regio. Tussen de netwerksessies in konden de bezoekers verder inspiratie opdoen bij het Netwerkplein en de Innovatiemarkt.

Ook media-partner Noord-Limburg Business verzorgde in het kader van haar netwerkorganisatie Business Ontmoet Business Noord-Limburg een kennissessie genaamd 'Een reis door netwerkland'. Rens Tanis, directeur van Netwerk Gilde Nederland, zette na een korte introductie over het fenomeen netwerken de deelnemers zelf aan de slag. Aan de hand van vijf vragen - gekoppeld aan de vingers van je hand waardoor deze makkelijk te onthouden zijn - moesten de aanwezigen hun buurman of -vrouw aanspreken en met deze vragen een gesprek aanknopen. Hier kwamen verrassende gesprekken uit zonder dat de nadruk op het commerciële aspect van het netwerken kwam te liggen. Na afloop van de sessie kregen de deelnemers een goodiebag mee en kon er in de stand van Noord-Limburg Business op het Netwerkplein nog even worden geborreld.

Benieuwd naar onze bijeenkomsten? Op donderdag 8 juni vindt bij Ebben Inspyrium de volgende Business Ontmoet Business borrel plaats. Meer informatie over deze bijeenkomst is vanaf begin mei te vinden op bob.noordlimburgbusiness.nl.


 

Business ontmoet business

geplaatst: 30-03-2017

Kennissessie BOB Noord-Limburg tijdens CONNECTED

Op dinsdag 11 april vindt in Theater De Maaspoort in Venlo het kennisevent CONNECTED plaats. De tweede editie van dit kennis- en netwerkevenement, heeft een meer regionaal karakter gekregen. Regio Venlo, het samenwerkingsverband van acht gemeenten in Noord-Limburg, heeft zich als key partner aan het initiatief verbonden. Samen met talloze onderwijsorganisaties, zakelijke mediapartners, ondernemersverenigingen en bedrijven uit Noord-Limburg, van startup tot MKB en grootbedrijf, presenteren zij zich in De Maaspoort in Venlo. Het doel daarbij is nieuwe samenwerkingsverbanden stimuleren en kennis en inspiratie delen in een prettige sfeer.

Hoofdthema's
Het kennisprogramma heeft als hoofdthema's innovatie en duurzaamheid en gaat onder andere over stimuleringsprogramma's voor innovatie in de maakindustrie en de logistiek, de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven, technologische trends & ontwikkelingen, cradle to cradle, circulaire economie en materiaalgebruik en energiebesparing bij organisaties. Het programma begint om 13.30 uur en wordt geopend met een inspirerende keynote spreker. Bezoekers kunnen op het moment van inschrijving hun eigen programma samenstellen uit het aanbod van diverse interessante parallelsessies en het middag en/of avondprogramma bijwonen.

Noord-Limburg Business is mediapartner van CONNECTED en verzorgt die dag een kennissessie over netwerken en samenwerken, gegeven door netwerkgoeroe Rens Tanis. Deze sessie vindt plaats van 18.00 tot 20.00. Hiervoor mogen wij 50 relaties uitnodigen die kosteloos deel kunnen nemen aan het gehele programma van event CONNECTED.

Let op: aanmelden voor deze bijeenkomst geschiedt ditmaal niet via bob.noordlimburgbusiness.nl, maar via de link en met de registratiecode die in de uitnodiging staat vermeld. Als u zich enkel via bob.noordlimburgbusiness.nl aanmeldt, kunnen we uw deelname niet garanderen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Aysun Mahubessy Saruhan (024-6421917) of Sofie Fest (024-3501352)

CONNECTED
Dinsdag 11 april 2017 
13.30 - 22.00 uur
De Maaspoort, Venlo
www.connectedevent.nl
info@connectedevent.nl