Ruhl Haegens Molenaar: Vier tips voor de komende crisis

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019


Freddie de Vries is accountant en vennoot bij accountantskantoor Rühl Haegens Molenaar, met kantoren in Venray en Uden.


Denk jij dat er nooit meer een crisis komt? Droom lekker verder. Maar dan ben je straks wel te laat met het nemen van de juiste maatregelen. Want dat moet je juist nú doen. Ik geef je vier tips.


1. ONTSLAG
Dit is hét moment om afscheid te nemen van die ene medewerker die het eigenlijk altijd verkloot. Omdat het zo druk is, kun je hem eigenlijk niet missen en stel je dat moment telkens uit. Maar zo’n ontslagvergoeding kun je nu gemakkelijk betalen. En zo’n werknemer vindt ook snel weer ergens anders een nieuwe baan.

2. STOP MET DIE ENE KLANT
Datzelfde geldt voor je klanten. Er zit altijd wel een opdrachtgever tussen waar altijd gedoe mee is. Die slecht betaalt en waarbij de marges meestal ook tegenvallen. Richt je op klanten die jou wel energie geven.

3. INVESTEER IN KENNIS
Investeer nu in de scholing van je personeel. Het is goed voor de motivatie van je werknemers, maar het zorgt er ook voor dat je bij een volgende crisis up-to-date bent. Je hebt er dan ook de middelen niet meer voor.

4. GOEDKOPER WERKEN
Datzelfde geldt voor het investeren in efficiency. Het zorgt ervoor dat je bij een volgende recessie goedkoper kan werken. Nu investeren betekent straks bijvoorbeeld een betere routing binnen het bedrijf. Een bedrijf dat dan klaar is voor de toekomst. Met bovenstaande maatregelen werk je niet direct aan het resultaat van vandaag. Maar aan het resultaat van morgen… Een nieuwe crisis lijkt nog ver weg, maar ik raad je aan om op tijd voor te sorteren!

www.rhmweb.nl
info@rhmweb.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden