Rühl Haegens Molenaar: Handvatten voor bewindvoerders

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019Bewindvoerders moeten elk jaar een kwaliteitstoets ondergaan waarbij hun bedrijfsvoering wordt gecontroleerd. Rühl Haegens Molenaar met vestigingen in Venray en Uden is met 90 cliënten het op een na grootste accountancykantoor van Nederland die deze toetsingen uitvoert. Kenmerkend voor dit bedrijf is dat het niet blijft bij het uitvoeren van de toetsingen. R?hl Haegens Molenaar voorziet klanten ook van advies om het bedrijfsrendement te vergroten.


Vaak blijkt uit de kwaliteitstoets dat bewindvoerders hun bedrijfs-processen veel efficiënter in kunnen richten. "Deze bedrijven, die vaak begonnen zijn als eenmanszaak, missen soms een duidelijke structuur", vertelt vennoot Pieter Weijs. "Dat merk je wanneer bijvoorbeeld een zieke collega moet worden vervangen. Ook worden de softwareprogramma's zoals OnView vaak niet optimaal gebruikt. Met praktische tips kunnen onze cliënten hun bedrijfsrendementen vaak al enorm verbeteren."

Op basis van de verrichte toetsingen publiceert het audit-team van vijf medewerkers bovendien elk jaar een benchmark voor de bewindvoerdersbranche die gratis ter beschikking wordt gesteld aan deze klanten. Volgens Weijs hebben veel bewindvoerders behoefte aan een dergelijk handvat. "Deze bedrijven hebben te maken met een toenemende regeldruk terwijl de vergoeding nagenoeg hetzelfde blijft. Ook aspecten zoals de invoering van de AVG en de veranderen-de regelgeving zorgen voor meer werkzaamheden." De benchmark maakt duidelijk hoe ze scoren ten opzichte van collega-kantoren van gelijke omvang.

Zowel de benchmark als de tips en adviezen worden enorm gewaardeerd. Dat blijkt uit de groei in aantal klanten die veelal door mond-tot-mond reclame plaatsvindt. Zelfs andere accountants verwijzen bewindvoerders door naar Rühl Haegens Molenaar. "Adviseren maakt nu eenmaal onderdeel uit van onze visie en werkwijze. Daar zit ook voor ons de meerwaarde."

www.rhmweb.nl
info@rhmweb.nl

 

 

delen:
Algemene voorwaarden