Nabeschouwing Zakenmanifestatie

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2008

| juli 2008 | Zakenmanifestatie | nabeschouwing |

Uiteraard heeft de opening van het tweedaags netwerkfestijn een voetbaltintje met VVV-voorzitter Hai Berden die een speech houdt voor de ondernemers die zich op het beursplein hebben verzameld. “Ondanks het feit dat we nu een stapje terug doen, gaat het goed met VVV. Ik dank vandaag vooral onze sponsors; zonder hen was er geen VVV. Samen gaan we zorgen dat we dat stapje terug ombuigen in twee stappen vooruit.” Met gepaste trots worden twee nieuwe spelers gepresenteerd. Het zijn Marnix Kolder en Ruben Schaken. Ook de nieuwe trainer wordt officieel bekendgemaakt.

Cocktail

Terwijl Johan Derksen en Wilfred Genee driftig discussiëren over voetbalzaken, bruist ook de rest van de beursvloer van de activiteit. Bijvoorbeeld bij de stand van JDS bedrijfsautomatisering bv. Directeur Julian Hendriks verwelkomt ons met een brede lach én een overheerlijke cocktail, die met het mooie weer gretig aftrek vindt. Hij laat trots zijn stand zien. “Op zo’n beurs moet je met iets bijzonder komen”, legt hij uit. In plaats van de doorsnee informatiestand met bedrukte panelen, heeft JDS gekozen voor een heuse cocktailbar, voorzien van een lounge gedeelte en een nagebootst stukje straat. “Net echt niet? We wilden natuurlijk een link leggen met automatisering, maar dan op een ludieke manier. Elke cocktail is vernoemd naar een dienst die we aanbieden.”

Tok?

We lopen een rondje over de beurs, tot ons oog valt op enkele opvallende borden, waarop diverse dieren staan afgebeeld. ‘Are you tokking to me?’ Zo vraagt een enorm uitvergrootte kip. Dat schreeuwt om uitleg. Vera Dings, werkzaam bij het bedrijf AgroLingua vertelt: “Wij zijn een vertaalbureau met focus op de agrarische sector. Sommige woorden zijn zo branchespecifiek, dat de gemiddelde vertaler er niet uitkomt. Bedrijven in de agrifoodbusiness die bijvoorbeeld een brochure vertaald willen hebben, kunnen bij ons terecht. Deze regio kenmerkt zich immers door een grote agrisector, dus er wordt vaak een beroep op ons gedaan.” Dings mag zich met recht een all round vertaler noemen want ze spreekt maar liefst acht talen.

Jong

Ook staan we even stil bij de stand van JBS (Jonge Bedrijven Sociëteit), hét netwerk voor startende en jonge ondernemers. Ralph Vriends, standhouder van dienst vertelt: “We bestaan al sinds 1993 en JBS is opgericht als netwerk van en voor leden die of net gestart zijn, of nog jong zijn. We komen geregeld samen en daarbij wisselen we informatie en kennis uit. Op dit moment hebben we rond de 200 leden uit de meest uiteenlopende branches. De JBS organiseert themabijeenkomsten, netwerksessies, bedrijfsbezoeken of bijvoorbeeld een lezing of een workshop. Ben je als jonge ondernemer actief in Limburg, neem dan zeker eens contact op.”

En zo presenteren tal van bedrijven zich vandaag aan collega’s. Van restaurants tot accountants en van autobedrijven tot reclamebureaus. Juist de diversiteit maakt dit netwerkfestijn van VVV Venlo zo bijzonder. Het belooft ook volgend jaar weer een mooi evenement te worden.

Business en ballen

Op woensdag 4 en donderdag 5 juni organiseerde de businessclub van VVV-Venlo voor de derde keer de Zakenmanifestatie. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een leuk en gezellig netwerkevenement, waarbij zakelijke contacten in informele setting centraal staan. Net als vorig jaar was Noord Limburg Business erbij om sfeer te proeven.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden