Nedam

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2008

Een totaalconcept vanuit vier vestigingen

Autobedrijf Nedam behoeft in de regio Noord- en Midden Limburg nauwelijks nog nadere introductie. Het bedrijf, dat dealer is van Opel, Opel Bedrijfswagens, Chevrolet en Suzuki, bestaat al ruim tachtig jaar en heeft inmiddels vestigingen in Roermond, Weert, Venlo en sinds begin dit jaar ook in Venray. De dealerorganisatie levert een totaalconcept, waarbij service en klanttevredenheid voorop staan. We praten erover met Geert Werson en René Klerken. Werson is verantwoordelijk voor het sales- en marketinggedeelte binnen de Nedam organisatie en Klerken is verkoopleider bij het jubilerende Nedam Venlo dat dit jaar haar 10 jarig bestaan viert.

| | noord limburg | BUSINESS|

| Venlo Special | Nedam | juli 2008 |

Werson trap af en schetst in het kort het concept en de geschiedenis van Nedam. “Het woord ‘totaalconcept’ typeert denk ik met recht de organisatie. We leveren niet alleen aan particulieren, maar vooral de laatste jaren ook aan bedrijven met Opel Bedrijfswagens. Met vier vestigen, waarvan Venray als nieuwe ‘loot’ aan de stam, mogen we ons scharen bij de grotere jongens in de branche in deze regio. Naast de verkoop van auto’s hebben we ook ons eigen schadeherstelbedrijf onder de naam Perfekta Autoschade-service, waar alle soorten schades vakkundig en professioneel gerepareerd worden. Daarbij hanteren we, en dat is zeker vermeldenswaardig, moderne technieken. Ik noem ‘Auda Auda image; met een videocamera worden opnames van de schade gemaakt. Zo hoeven we niet te wachten op de schade-expert van de verzekering en kunnen direct starten met het herstellen van de schade.”

Begin

Nedam mag vandaag de dag dan een toonaangevende dealerorganisatie zijn, het begon ooit als kleinschalige autobusonderneming voor het streekvervoer in Roermond, waarbij ze daarnaast ook Ford dealer waren. Volgens Werson is de befaamde Amerikaanse tycoon Henry Ford ooit op bezoek geweest. Dat was echter ver in de vorige eeuw. Al snel werd dat merk ingeruild voor Opel, en later kwam daar Suzuki en Chevrolet bij. Ook qua vestigingen groeide Nedam. Na Roermond volgde Weert, Venlo en sinds begin dit jaar dus Venray. Die vestiging levert Opel en Chevrolet. Nedam is inmiddels onderdeel van de befaamde Kroymans Groep en telt ruim honderdtwintig man personeel verdeeld over de vier vestigingen.

René Klerken haakt in als we het hebben over de focus op business to business en de bijbehorende bedrijfsfilosofie: Met mijn 31 jaar ben ik de ‘oudste’ verkoper binnen het team. We zijn dus een stel jonge honden; fris, dynamisch en gefocust op 100 procent tevredenheid bij onze klanten. Vergeet niet dat de autowereld een kwestie is van gunnen. Die klik met de dealer moet er zijn, wil een ondernemer met jou zaken doen. Daarbij begeleiden we het hele traject. Niet alleen verkoop, ook lease, financiering, verhuur en schadeafhandeling vallen daar onder. Alleen met die werkwijze zorg je ervoor dat men terugkomt voor een volgende aankoop.” Dat die typische Nedamfilosofie werkt, getuige de plannen voor uitbreiding op de vestiging Venlo. De grond wordt op dit moment bouwklaar gemaakt en na de zomer zal er na verwachting een nieuw gedeelte worden bijgebouwd.”

Venray

Dan de laatste uitbreiding in Venray. Werson vertelt: “Sinds 1 januari telt Nedam vier vestigingen. De Kroymans Groep heeft overeenstemming bereikt met autobedrijf Ghielen waarna zijn dealerbedrijf in Venray is opgegaan in het Nedam cluster. Naast Chevrolet- en Opeldealer, verzorgen we ook vanuit Venray de Opel Bedrijfswagens. Met de opening van de vestiging Venray leggen we nog meer nadruk op de business to business.”Klerken voegt toe. “Meer nog dan vroeger willen we namelijk de zakelijke markt bedienen met Opel Bedrijfswagens. Niet alleen in Venlo, ook in Venray is dat streven er. Onder andere mijn naaste collega Nicky Caris is verantwoordelijk voor dat segment. Hij zal vanuit Venlo / Venray gaan opereren.”

Het tweetal beziet de trends en ontwikkelingen in de autobranche. Allereerst natuurlijk de aandacht voor schone auto’s. Klerken: “Niet alleen voor particulieren, ook voor bedrijfswagens zijn er steeds meer mogelijkheden om energiezuiger te rijden. Ik noem de Opel Combo en de Zafira, die allebei op aardgas rijden. Voor de kenners: Compressed Natural Gas (CNG). Auto’s op aardgas zijn zuiniger dan auto’s op andere brandstoffen. Daarnaast is de uitlaatgas veel schoner dan een diesel of zelfs benzine.” Niet alleen de ANWB, ook het WNF stimuleert aardgasauto’s omdat ze schoner en zuiniger zijn, maar vooral omdat het een opmaat kan betekenen naar een waterstofauto. Aardgas laat zich namelijk makkelijk mengen met waterstof. Ook de hoge brandstofprijs komt even aan de orde. Volgens Klerken en Werson zal deze trend nog enkele maanden aanhouden.

Ambitie

Terug naar Nedam, terug naar de ambities voor de toekomst. Zoals al gezegd, zal er meer aandacht komen voor de verkoop van bedrijfswagens. Momenteel is men druk bezig om extra mankracht aan te trekken en ook ligt er reeds een uitgebreid accountplan om de markt mee te bestormen. Klerken: “Waar de klant ook komt, bij elke vestiging kan hij dezelfde service en dezelfde aandacht verwachten. Schade? Lever hem in bij de dichtstbijzijnde vestiging en door onze korte lijnen onderling zorgen ervoor dat de eigenaar in ‘no time’ weer op de weg zit. Voor de zakelijke rijder gaat het om snelheid, efficiënt handelen en ‘handen uit de mouwen’. Nedam zorgt daarvoor.” Klerken noemt ook het stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid waar Nedam een rol in wil blijven spelen. “We doen bijvoorbeeld sponsoring bij VVV Venlo. We hebben onlangs nog op de zakenmanifestatie gestaan met een eigen stand, want we vinden het belangrijk om ons lokaal en regionaal te presenteren.”

En zo komt er een einde aan het gesprek. Een gesprek waarin lang niet alle aspecten van Nedam’s totaalconcept zijn besproken. Nedam is bijvoorbeeld ook nog erkend Saab reparateur en ook mag ze het fameuze G2 Certified Cars logo voeren. G2 Certified Used Cars voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en strenge veiligheidseisen. Ook die elementen dragen bij aan het ‘Totaalconcept’ waar we in het begin over spraken. Met de toevoeging van Venray en de nieuwe focus op de zakelijke kant van de markt, verwachten we dat Nedam het succesverhaal zal continueren.

Nedam Venray

| juli 2008 | Nedam | Venlo Special |

Nedam Venlo

Nicky Caris (links) en RenÈ Klerken

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden