Rijn en Partners

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2008

Met Van Rijn de lucht in

Dit jaar trakteerde makelaarskantoor Van Rijn en Partners haar relaties op een ballonvlucht boven het Limburgse landschap. Hoewel het enkele malen was uitgesteld, was het op vrijdag 4 juli dan toch zover: Noord Limburg Business ging mee om het gebied vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Op deze pagina geven we u het fotoverslag.

| | noord limburg | BUSINESS|

| verslag | Ballonvaart | september 2008 |

Het weer is eindelijk gunstig. Nadat alle ‘passagiers’ genoten hebben van een kopje koffie op het terras van herberg ‘Ut Guldehoes’, wandelt het gezelschap naar een voetbalveldje even verderop. Onder grote belangstelling worden de twee luchtballons uitgepakt, waarbij iedereen een handje helpt; de ballonnen worden uitgespreid op het gras, waarna de warmtekanonnen hun werk doen. Langzaam maar zeker krijgen de ballonnen hun gestalte.

Ook de mand wordt van de kar gehesen. En wat voor een. Dit exemplaar is een van de grootste in zijn soort, met plaats voor vijftien man, verdeeld over vier compartimenten. Het vijfde compartiment in het midden van de mand is gereserveerd voor de bestuurder. Van hieruit wordt de ballon voorzien van verse hete lucht en ook wordt de koers er uitgezet door middel van navigatie.

Nadat de ballonnen klaar zijn voor vertrek, geven de mensen van ballonvaartorganisatie Greetzz uit Goirle een laatste instructie, waarna iedereen instapt. Enig klauterwerk is vereist doordat de mand aardig hoog is. Gelukkig zijn er uitsparingen en traptreetjes, zodat iedereen (gewapend met camera en fototoestel) aan boord kan.

Nagestaard door vrienden, familie en het team van de volgauto’s, kiest de ballon het luchtruim. Wegen veranderen in strepen, meren in zwarte vlekken en bomen transformeren in groene blokken. Het is niet koud, de zon zakt en de ballon stijgt en stijgt. Het is Google Earth, maar dan in volledig 3D.

We passeren de Duitse grens. Gezien de geringe wind wordt de vlucht iets ingekort en ter hoogte van Hinsbeck zoekt de bestuurder een plekje om te landen. Het wordt een klein akkertje, temidden van maïsvelden, fruitbomen en vlak naast de autoweg, zodat de volgauto’s snel ter plekke kunnen zijn.

Nadat de ballon een perfecte landing heeft gemaakt, is het wachten op de volgauto’s. Tot die tijd blijft iedereen aan boord, om te voorkomen dat de ballon vanzelf weer opstijgt. Die wachttijd wordt nuttig besteed met het maken van groepsfoto’s. Geïnteresseerde omwonenden stromen toe om het schouwspel van dichtbij te bekijken.

Dan is het tijd voor champagne, een traditioneel einde van elke ballonvaart. Nadat iedereen met vereende krachten de ballon weer heeft ingepakt, beginnen we aan de terugreis naar Nederland. Op naar Venlo, op naar een welverdiend koud biertje. Voorwaar een geslaagde avond en een bijzondere ervaring.

www.noordlimburgbusiness.nl

VENRAY

BUSINESS SPECIAL

2008

delen:
Algemene voorwaarden