Ruhl Haegens Molenaar: Succes als resultaat

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019



Freddie de Vries is accountant en vennoot bij accountantskantoor Rühl Haegens Molenaar


"Een accountant of fiscalist is, als het goed is, meer voor een ondernemer dan een leverancier of controleur van jaarrekeningen en iemand die de fiscale aangiften verzorgt. Hij of zij begeleidt de ondernemer naar een zo groot mogelijk bedrijfseconomisch resultaat tegen zo laag mogelijk fiscale afdrachten. Daarom hebben we voor de slogan ‘Succes als resultaat’ gekozen”, zegt Freddie de Vries.

Freddie de Vries is vennoot bij Rühl Haegens Molenaar, met 45 medewerkers actief vanuit vestigingen in Venray en Uden. "Zo'n twintig jaar geleden hebben we een groot onderzoek onder installatiebedrijven uitgevoerd. Centraal stond de vraag waarom het ene bedrijf zoveel suc-cesvoller is dan het andere. Dat leverde veel branche-specifieke kennis op, die we vanaf dat moment actief zijn gaan inzetten. Nu mogen we ons de grootste adviseur van installatiebedrijven in Nederland noemen."

Eigenlijk ligt het voor de hand. Als je een klant echt succesvol wilt adviseren, heb je diepe kennis van zijn branche nodig. De Vries: "Hoe ziet de markt eruit, hoe zit de wet- en regelgeving in deze branche in elkaar, waar liggen de risico's, hoe verlopen interne en externe processen, hoe kun je daarin kosten verlagen en rendement verhogen? Als je de branche kent kun je de juiste vragen stellen en krijg je snel inzicht in de mogelijkheden tot verbetering. Die specialisatieslag hebben we de afgelopen jaren ook doorgevoerd voor de branche van bewindvoerders en voor culturele instellingen." Dat wil echter niet zeggen dat Rühl Haegens Molenaar geen mkb-bedrijven uit andere sectoren tot haar klantenkring telt. "Natuurlijk leveren we ook meerwaarde aan veel bedrijven die actief zijn in andere sec-toren. We hebben twintig jaar geleden met ons Management Kompas Systeem een conceptuele gedachtenlijn ontwikkeld, die op elk bedrijf van toepassing is. Het geeft elke ondernemer meer inzicht in zijn be-drijfsvoering en is daarmee de leidraad tot een beter resultaat. Want dat is waar het uiteindelijk om draait."

www.rhmweb.nl
info@rhmweb.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by