Maashotel

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2009

“Bij ons staat de presentatie centraal en niet de drankomzet”, aldus t’Sas. “Samen met de klant besteden we veel aandacht aan het programma. Wij voegen daar entertainment en professionele ondersteuning aan toe. Elke klant die hier komt, krijgt van ons professioneel maatwerk.” Inmiddels heeft het theater een metamorfose ondergaan. “Het pand is opgetrokken in de sobere stijl van de Bossche School”, geeft t’Sas aan. “Dit zie je nog steeds aan de façade. Maar aan de binnenkant domineren nu de warme kleuren rood en goud en voelen de gasten zich echt welkom.” De entree oogt inderdaad veelbelovend. Rood is de basiskleur die zich samen met goudtinten voortzet in de foyer voor die zich aan de rechterkant bevindt. Kunstwerken geven de ruimte een zekere allure. De grote theaterzaal op de begane grond oogt net zo kleurrijk als de entree. De stoelen zijn in lila, blauw en roze uitgevoerd, terwijl op de muren panelen zijn aangebracht die van geel naar roze schakeren.

Alle mogelijke zalen

en ruimten

T’Sas weet precies waarom zijn klanten kiezen voor de Maaspoort: “De kracht van het theater is dat er heel veel bijruimte bij de zaal kan worden betrokken. De diverse vergaderruimten zijn om de twee theaterzalen heen gegroepeerd. Ook beschikken we over een tweetal grote foyers waar veel mensen samen kunnen komen. De combinatie van ontmoeting, presentatie en catering is heel makkelijk te realiseren.” Naast de theaterzalen voor de grote bijeenkomsten zijn de ruimtes ook in te zetten voor andere activiteiten. “Dit is mogelijk omdat het gebouw is ingericht voor zowel groot- als kleinschalige bijeenkomsten. We zien in de Maaspoort vaak dat een plenaire presentatie nog maar een klein onderdeel uitmaakt van een groot congres. Steeds vaker staan kleinschalige ontmoetingen centraal. Met de vele extra ruimtes die wij hebben, is dit voor de Maaspoort geen enkel probleem.” De grote theaterzaal is deze dag opgedeeld in twee delen en toont aan hoe makkelijk de ruimten zijn aan te passen aan de wensen van de klant. “Deze grote kleurrijke theaterzaal leent zich uitstekend voor bedrijfspresentaties”, geeft t’Sas aan. “Ook kan deze goed dienst doen als congreszaal. Het is een hele comfortabele zaal met een goede akoestiek.”

Boventitel

De kleinere zaal bevindt zich op de tweede verdieping. “De opstelling is variabel. Wanneer de kleine zaal dienst doet als theater of schouwburg staat er een tribune opstelling in, maar we kunnen net zo gemakkelijk een vlakke vloer realiseren voor diners, feesten of staconcerten. Grote bedrijven huren geregeld het podium af voor een bedrijfspresentatie of een feestelijke bijeenkomst met een band. Wij kunnen hen helpen met de organisatie.” Ook deze multifunctionele zaal grenst aan een grote foyer en een tweede afsluitbare zaal die voor allerlei gelegenheden en activiteiten kan worden ingezet. Aan de voorzijde ligt nog een ruime vergaderzaal welke van alle gemakken is voorzien.

Een verdieping lager is het TheaterRestaurant gelegen. Dit restaurant heeft een geheel eigen stijl. De kleuren zwart en wit domineren. “De tafels dekken we bij een officiële gelegenheid met tafellinnen. Ook hier is de opstelling geheel variabel en aan te passen aan de wensen van de klant. Ook is het mogelijk om het restaurant af te huren. Voor lunches en diners werken we samen met drie vaste cateraars die alle op hoog niveau koken. In samenwerking met de cateraars beiden we onze gasten de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling nog te dineren. Dit kan in de vorm van een TheaterBuffet, een TheaterDiner en TheaterExcellent. De menus zijn vooraf in te zien via de website. Alle soorten keukens en gerechten zijn mogelijk.

Voorstelling naar wens

Theater de Maaspoort biedt diverse mogelijkheden die interessant zijn voor de zakelijke markt. Naast diverse vergaderarrangementen biedt de Maaspoort ook een drietal bedrijfsarrangementen aan. Zo kan er al met een Bedrijfsarrangement Totaal als eerste een keuze worden gemaakt uit het nieuw programma en kunnen er 20 eersterangs plaatsen worden gereserveerd voor een of meerdere voorstellingen naar keuze. Vervolgens kan bij elke voorstelling voorafgaand worden gedineerd in het TheaterRestaurant. Ook worden er zes toegangsbewijzen voor de jaarlijkse sponsoravond beschikbaar gesteld, wordt de bedrijfsnaam op de site vermeld en is er de mogelijkheid om een kwart pagina advertentie in de seizoensbrochure te plaatsen. De bedrijfsarrangementen Superieur en Luxe bieden nog meer extra’s.

“Met de bedrijfsarrangementen bieden we bedrijven de gelegenheid om op kleine schaal te netwerken rondom de voorstellingen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld relaties uitnodigen voor een avondje theater. Ook laten grote bedrijven hun personeelverenigingen een aantal kaarten kopen als een soort bedrijfsuitje. Zij sluiten dan gewoon aan bij de voorstelling. Vroeger was het zo dat er aparte loges werden vrijgehouden. De hele businessclub kwam dan bij elkaar voor eenzelfde voorstelling en catering. Maar dat is niet meer van deze tijd. Men wil gewoon van de voorstelling genieten. Daar omheen kunnen cateringactiviteiten worden georganiseerd, variërend van een welkomstdrankje tot buffet vooraf of een borrel na de voorstelling. Dit kan dan in de publieke ruimte of in een separate ruimte. De maat en intensiteit kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Bovendien organiseren we voor hen één keer per jaar een bedrijfsvriendenavond. Bedrijven zijn erg enthousiast over mogelijkheden van de Maaspoort.”

Naast de diverse theatervoorstellingen vinden er in de Maaspoort ook lokale evenementen plaats. Zo wordt er elk jaar in de carnavalsperiode voor bedrijven een hofbaldiner georganiseerd. Ook vindt er jaarlijks een diner plaats vanuit deStichting Aspergerie, waar bedrijven uit de hele regio en prominente gasten uit het hele land op afkomen. Dit soort netwerkbijeenkomsten zijn ideaal voor het onderhouden van zakelijke contacten. Met de vele technische mogelijkheden van het theater In combinatie met de centrale ligging in Venlo, heeft theater de Maaspoort alle middelen om van een zakelijke evenement een verrassend theatrale beleving te maken.

www.maaspoort.nl

Marcel t’Sas

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by