Adfold

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2009

“Bij ons staat de presentatie centraal en niet de drankomzet”, aldus t’Sas. “Samen met de klant besteden we veel aandacht aan het programma. Wij voegen daar entertainment en professionele ondersteuning aan toe. Elke klant die hier komt, krijgt van ons professioneel maatwerk.” Inmiddels heeft het theater een metamorfose ondergaan. “Het pand is opgetrokken in de sobere stijl van de Bossche School”, geeft t’Sas aan. “Dit zie je nog steeds aan de façade. Maar aan de binnenkant domineren nu de warme kleuren rood en goud en voelen de gasten zich echt welkom.” De entree oogt inderdaad veelbelovend. Rood is de basiskleur die zich samen met goudtinten voortzet in de foyer voor die zich aan de rechterkant bevindt. Kunstwerken geven de ruimte een zekere allure. De grote theaterzaal op de begane grond oogt net zo kleurrijk als de entree. De stoelen zijn in lila, blauw en roze uitgevoerd, terwijl op de muren panelen zijn aangebracht die van geel naar roze schakeren.

Alle mogelijke zalen

en ruimten

T’Sas weet precies waarom zijn klanten kiezen voor de Maaspoort: “De kracht van het theater is dat er heel veel bijruimte bij de zaal kan worden betrokken. De diverse vergaderruimten zijn om de twee theaterzalen heen gegroepeerd. Ook beschikken we over een tweetal grote foyers waar veel mensen samen kunnen komen. De combinatie van ontmoeting, presentatie en catering is heel makkelijk te realiseren.” Naast de theaterzalen voor de grote bijeenkomsten zijn de ruimtes ook in te zetten voor andere activiteiten. “Dit is mogelijk omdat het gebouw is ingericht voor zowel groot- als kleinschalige bijeenkomsten. We zien in de Maaspoort vaak dat een plenaire presentatie nog maar een klein onderdeel uitmaakt van een groot congres. Steeds vaker staan kleinschalige ontmoetingen centraal. Met de vele extra ruimtes die wij hebben, is dit voor de Maaspoort geen enkel probleem.” De grote theaterzaal is deze dag opgedeeld in twee delen en toont aan hoe makkelijk de ruimten zijn aan te passen aan de wensen van de klant. “Deze grote kleurrijke theaterzaal leent zich uitstekend voor bedrijfspresentaties”, geeft t’Sas aan. “Ook kan deze goed dienst doen als congreszaal. Het is een hele comfortabele zaal met een goede akoestiek.”

Boventitel

De kleinere zaal bevindt zich op de tweede verdieping. “De opstelling is variabel. Wanneer de kleine zaal dienst doet als theater of schouwburg staat er een tribune opstelling in, maar we kunnen net zo gemakkelijk een vlakke vloer realiseren voor diners, feesten of staconcerten. Grote bedrijven huren geregeld het podium af voor een bedrijfspresentatie of een feestelijke bijeenkomst met een band. Wij kunnen hen helpen met de organisatie.” Ook deze multifunctionele zaal grenst aan een grote foyer en een tweede afsluitbare zaal die voor allerlei gelegenheden en activiteiten kan worden ingezet. Aan de voorzijde ligt nog een ruime vergaderzaal welke van alle gemakken is voorzien.

Een verdieping lager is het TheaterRestaurant gelegen. Dit restaurant heeft een geheel eigen stijl. De kleuren zwart en wit domineren. “De tafels dekken we bij een officiële gelegenheid met tafellinnen. Ook hier is de opstelling geheel variabel en aan te passen aan de wensen van de klant. Ook is het mogelijk om het restaurant af te huren. Voor lunches en diners werken we samen met drie vaste cateraars die alle op hoog niveau koken. In samenwerking met de cateraars beiden we onze gasten de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling nog te dineren. Dit kan in de vorm van een TheaterBuffet, een TheaterDiner en TheaterExcellent. De menus zijn vooraf in te zien via de website. Alle soorten keukens en gerechten zijn mogelijk.

Voorstelling naar wens

Theater de Maaspoort biedt diverse mogelijkheden die interessant zijn voor de zakelijke markt. Naast diverse vergaderarrangementen biedt de Maaspoort ook een drietal bedrijfsarrangementen aan. Zo kan er al met een Bedrijfsarrangement Totaal als eerste een keuze worden gemaakt uit het nieuw programma en kunnen er 20 eersterangs plaatsen worden gereserveerd voor een of meerdere voorstellingen naar keuze. Vervolgens kan bij elke voorstelling voorafgaand worden gedineerd in het TheaterRestaurant. Ook worden er zes toegangsbewijzen voor de jaarlijkse sponsoravond beschikbaar gesteld, wordt de bedrijfsnaam op de site vermeld en is er de mogelijkheid om een kwart pagina advertentie in de seizoensbrochure te plaatsen. De bedrijfsarrangementen Superieur en Luxe bieden nog meer extra’s.

“Met de bedrijfsarrangementen bieden we bedrijven de gelegenheid om op kleine schaal te netwerken rondom de voorstellingen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld relaties uitnodigen voor een avondje theater. Ook laten grote bedrijven hun personeelverenigingen een aantal kaarten kopen als een soort bedrijfsuitje. Zij sluiten dan gewoon aan bij de voorstelling. Vroeger was het zo dat er aparte loges werden vrijgehouden. De hele businessclub kwam dan bij elkaar voor eenzelfde voorstelling en catering. Maar dat is niet meer van deze tijd. Men wil gewoon van de voorstelling genieten. Daar omheen kunnen cateringactiviteiten worden georganiseerd, variërend van een welkomstdrankje tot buffet vooraf of een borrel na de voorstelling. Dit kan dan in de publieke ruimte of in een separate ruimte. De maat en intensiteit kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Bovendien organiseren we voor hen één keer per jaar een bedrijfsvriendenavond. Bedrijven zijn erg enthousiast over mogelijkheden van de Maaspoort.”

Naast de diverse theatervoorstellingen vinden er in de Maaspoort ook lokale evenementen plaats. Zo wordt er elk jaar in de carnavalsperiode voor bedrijven een hofbaldiner georganiseerd. Ook vindt er jaarlijks een diner plaats vanuit deStichting Aspergerie, waar bedrijven uit de hele regio en prominente gasten uit het hele land op afkomen. Dit soort netwerkbijeenkomsten zijn ideaal voor het onderhouden van zakelijke contacten. Met de vele technische mogelijkheden van het theater In combinatie met de centrale ligging in Venlo, heeft theater de Maaspoort alle middelen om van een zakelijke evenement een verrassend theatrale beleving te maken.

www.maaspoort.nl

Marcel t’Sas

Een inspirerende omgeving

Tekst en fotografie Marie-José van der Wielen

Hotel-restaurant De Maasparel ligt in Arcen, in het hart van Nationaal Park De Maasduinen. Als inspirerende omgeving om zaken te doen, heeft De Maasparel speciaal voor bedrijven en instellingen een uitstekend geoutilleerde locatie gecreëerd: De Smidse.

Waar ooit het vuur van de dorpssmid brandde, is nu een ruimte ingericht die geknipt is voor zakelijke ontmoetingen. In De Smidse heeft u alle privacy terwijl u op de uitstekende verzorging van De Maasparel kunt rekenen. Internetaansluiting, een beamer en andere faciliteiten zorgen ervoor dat u comfortabel en ongestoord kunt werken. Deze voormalige dorpssmederij nodigt uit tot vergaderen en confereren voor gezelschappen tot 40 personen. “Ik merk dat zakelijke klanten op zoek zijn naar een sfeervolle locatie om hun relaties te ontvangen. Ze waarderen onze persoonlijke service en zijn vaak verrast over onze goede prijs-kwaliteitsverhouding”, vertelt Ger Peters, directeur-eigenaar van De Maasparel. “Onze zakelijke gasten vinden het ook erg prettig dat De Smidse een sfeervol privéterras heeft.”

Meerdaagse conferenties

Voor gasten die een meerdaagse conferentie of training boeken, weegt de omgeving van Arcen vaak mee in de keuze voor De Smidse. Peters: “Het is natuurlijk prettig als je na een drukke dag kunt ontspannen in Thermaalbad Arcen, of dat je een lange dag kunt onderbreken met een leuke excursie. Bovendien waarderen onze zakelijke gasten de gemoedelijke, persoonlijke sfeer en de goede verzorging in ons hotel. Al onze kamers zijn voorzien van internet en telefoon.” Arcen ligt uitstekend ligging ten opzichte van de Venlose en Venrayse bedrijventerreinen en Airport Niederrhein. Het Düsseldorfse beursterrein is binnen 30 autominuten te bereiken.

www.maasparel.nl

toplocaties

De Smidse

‘Wij ontzorgen bedrijven’

“Eén adres voor alle voorkomende facilitaire diensten en het ontzorgen van de cliënten zijn enkele kreten die gemeengoed zijn bij Facility Support”, geeft Henk Poels, directeur van Facility Support aan. “Door de zaken van A tot Z te regelen voor de cliënt, wordt deze ontzorgt en kan hij zich richten op de core business van zijn bedrijf.” Het bedrijf kan daarbij volgens Poels op twee manieren helpen. “Ten eerste zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden die door medewerkers van Facility Support zelf worden uitgevoerd. Ten tweede zijn er diverse diensten die door ons worden ingekocht. Dit zijn voornamelijk diensten op vlakken waar specifieke kennis en certificeringen aan verbonden zijn zoals brandblusapparatuur en liften. Door een collectieve inkoop kunnen onderhoud en diensten fors goedkoper worden aangeboden bij de cliënt. Maar al te vaak horen wij van bedrijven de uitspraak: “Als er een derde partij tussenkomt die het allemaal voor ons regelt, wordt het alleen maar duurder”, maar dankzij onze werkwijze houdt dit vooroordeel geen stand.”

Optimale begeleiding

“Facility Support streeft ernaar om de cliënt ook écht te helpen”, benadrukt Poels, “door mee te denken, te adviseren en te zoeken naar de juiste oplossingen. Ook doen we dit door middel van begeleiding van het project van begin tot einde.” Als de werkzaamheden bijvoorbeeld niet allemaal door eigen medewerkers wordt uitgevoerd, blijft Facility Support de werkzaamheden wel begeleiden. Poels noemt een voorbeeld uit de schoonmaak: “Onze adviseurs maken de inventarisatie en de schoonmaakprogramma’s. Alle materialen en middelen kunnen door ons met de collectieve inkoop prijsgunstig worden geleverd. De schoonmaakwerkzaamheden worden dan door eigen medewerkers van de cliënt gedaan of uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf. Facility Support blijft echter de objectleiding verzorgen. Hierdoor blijven wij met het project verbonden en realiseren wij ook werkelijk wat er in de eerste rapporten wordt toegezegd. Door op deze manier te werken, weten wij de kwaliteit van de schoonmaak fors te verbeteren en behalen wij zelfs financiële voordelen.” Ook op het gebied van legionellapreventie kan Facility Support veel voor haar klanten betekenen. Het bedrijf is sinds kort één van de weinige bedrijven in Nederland die hiervoor BRL 6010 gecertificeerd zijn.

Toekomst

Poels ziet de toekomst rooskleurig in: “Facility Support is een sterk groeiend bedrijf. Ook in deze tijd van recessie groeien wij verder. De werkzaamheden worden nu gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor te Venlo en de vestiging in Geleen, maar vanaf januari 2012 zal het hoofdkantoor van Facility Support gehuisvest worden in het gebouw ‘Villa Flora’ op het Floriadeterrein. Wat echter niet zal veranderen is het constante streven naar dienstverlening, kwaliteit en kostenreductie voor de cliënt. Dit zijn principes waar Facility Support groot mee is geworden en steeds in verder zal groeien. Wij ontzorgen bedrijven door middel van één aanspreekpunt en één factuur.”

www.facilitysupport.nl

Facility Support is een onafhankelijk facilitair bedrijf dat gespecialiseerd is in het professioneel uitvoeren en managen van alle facilitaire aspecten van organisaties. Op grond van de specifieke situatie van een organisatie levert dit bedrijf een pakket op maat. Facility Support is op vele branches in de markt actief: van zorginstellingen tot overheid en dienstverlening.

“Wij ontzorgen

bedrijven door middel van één aanspreekpunt en één factuur.”

Henk Poels

Bedrijfsdiensten

DiFyClip koppelt papier en digitaal

De JalemaClip is één van de succesvolle producten die door Jalema B.V. is ontwikkeld. Dit flexibele hechtmechaniek is perfect voor het bundelen van allerlei soorten en formaten papieren documenten. Maar omdat in het dagelijks (kantoor)leven papieren en digitale informatie steeds vaker hand in hand gaan, heeft het bedrijf een handige variant op deze clip bedacht. De Jalema

DiFyClip vormt de perfecte oplossing om tekeningen, foto’s, rapporten, designs, presentaties en grote digitale bestanden met de bijbehorende fysieke documenten in één dossier op te slaan. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een in het dekplaatje geïntegreerd USB-opslagmedium, waardoor in het dossier de papieren worden gebundeld met een Clip die ook alle bijbehorende digitale bestanden bevat. De innovatieve DiFyClip combineert dus alle voordelen van de JalemaClip met een met een capaciteit van 2 of 4GB. Met deze clip heeft u in zulke situaties álle informatie – digitaal en fysiek – in één dossier bij de hand. De Jalema DiFyClip biedt ook een uitkomst bij papierverslindende rapporten. Het gehele rapport stelt u met de DiFyClip digitaal ter beschikking, terwijl het papieren deel van het dossier zich concentreert op hoofdzaken. Hierdoor blijft alle informatie beschikbaar maar heeft u toch een opgeruimd gevoel.

www.jalemaclip.com

www.jalema.com

In het huidige informatietijdperk is overzicht een groot goed.

Jalema B.V. is - als familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1947 uitgegroeid is tot één van de grootste producenten van professionele archiefsystemen in Europa - hét bedrijf dat is gespecialiseerd in opbergsystemen voor digitale en papieren bestanden.

Avontuurlijk golfen

in Noord Tunesië

Tekst en foto’s: Toon van Winden

Al jarenlang is Tunesië een bekende golfbestemming die binnen drie uur vliegen bereikbaar is, een aanlokkelijk mediterraan klimaat kent en aantrekkelijk geprijsd is. Zeer veel golfliefhebbers reizen dan ook jaarlijks af naar dit zonnige land bepakt met een golfbag, die Tunisair zonder meerkosten mee vervoert.

Bijna al deze golfers strijken neer bij Sousse, Hammamet, Monastir en Port el Kantaoui. Op zich zijn de banen en de hotelvoorzieningen daar gemiddeld van goede kwaliteit, maar kunnen niet echt als exclusieve of avontuurlijke bestemming worden aangeduid. Dergelijke golfbestemmingen kent Tunesië echter wel degelijk. Zo is er enkele jaren geleden een volwaardige 18-holes golfbaan aangelegd midden in de woestijn bij de oasestad Tozeur. Voor avonturiers is deze plaats te bereiken via een tocht dwars door de woestijn, voor anderen eenvou-diger en sneller met een binnenlandse vlucht vanuit Tunis.

Golfcourse The Residence

Een nieuwe exclusieve golfbestemming is recent gecreëerd vlakbij de hoofdstad Tunis: Golfcourse The Residence. Deze golfbaan, een ontwerp van de Amerikaanse golfarchitect Robert Trent Jones II, is onderdeel van het hotelcomplex The Residence. Het complex behoort tot ‘The Leading Hotels of the World’–categorie. Het is een type hotel dat enerzijds groots en imposant is maar tegelijk een geraffineerd oog voor detail aan de dag legt. Zo is de vijver in de entreehal niet alleen met kaarsjes maar ook volop met rozenblaadjes gedecoreerd en heeft het hotel een huisgeur die op vele plaatsen terugkomt: de geur van sinasappelbloesem. Het geheel ligt aan de rand van het moderne Carthago, het Wassenaar van Tunesië kan men zeggen, de plaats waar de president resideert en ook veel diplomaten zijn gehuisvest. De golfbaan is gesitueerd aan de oever van een uitgestrekt zoutmeer dat een kleine open verbinding met de zee heeft, waardoor er (beperkte) getijden-

bewegingen op het meer zijn. Op de baan betekent dit dat er waterhindernissen zijn die met het getij droog vallen. Naast dit grote zoutmeer zijn er tussen de holes op de baan ook nog kleinere (zoet)waterpartijen. Kortom, aan water geen gebrek.

Paradijselijke aanblik

De baan is in zijn geheel omgeven door vrijstaande villa’s in Moors-Andalusische stijl. De huizen zijn niet eenvormig, maar hebben wel een zekere eenheid van stijl en de kleurstelling is binnen een vastgesteld gamma van kleuren tussen beige en bruin. Al met al vormt deze bebouwing een rustig en stijlvol decor voor de baan. Aan de tuinaanleg van deze villa’s werd op het moment dat ik de baan bespeelde nog gewerkt. Na voltooiing zal de omgeving verrijkt zijn met de nodige palmbomen en ander tropisch groen en zal de paradijselijke aanblik van de baan compleet zijn. In zo’n context is het bijna overbodig te spreken over de kwaliteit van de fairways en greens. Inderdaad, de bespeelbaarheid en het onderhoud van fairways, bunkers en greens laat niets te wensen over. Een leuk detail dat de speler gedurende de ronde soms laat glimlachen en later weer tot nadenken stemt, is de naamgeving van de holes. Alle holes worden met een emotie of geestesgesteldheid aangeduid. Zo heet hole 2 ‘Humility’ en dat blijkt een pittige Par 3 waarbij een waterhindernis en diverse bunkers in het spel komen. Hole 4 heet ‘Courage’ en kent een deels in het water geplaatste green die rechtstreeks over het water of –veilig- over land kan worden aangespeeld. Hole 13 is de meest eenvoudige hole en heet daarom ook ‘Humanity’. Het uitgekiende ontwerp van deze baan, de mooie panorama’s en de geboden kwaliteit maken een ronde hier tot een groot genoegen. Na afloop kan op een

ander tenslotte nog worden teruggeblikt in een ‘state of the art’-clubhuis, waarbij ook weer superlatieven passen. Vierduizend vierkante meter groot, voorzien van zwembad en uiteraard restaurant. Evenals in het hotel kan hier van vergadervoorzieningen gebruik gemaakt worden en zo kan desgewenst het nuttige met het aangename worden verenigd.

De Tabarka-course

Een andere (tot nu toe) minder bekende golfbestemming vindt men in het uiterste noordwesten van het land op ongeveer vijfentwintig kilometer van de Algerijnse grens bij het stadje Tabarka. De Tabarka-course ligt in de uitlopers van het Atlas-gebergte. Vanaf de hoofdstad Tunis ligt dit grofweg op 180 kilometer afstand, maar om daar per auto te komen is het verstandig om op drieëneenhalf tot vier uur reistijd te rekenen. Voor wie die tijd heeft, is deze reis zeker de moeite waard. Er zijn, zeker in de buurt van Tunis, nog stukken snelweg waar flink doorgereden kan worden. Maar allengs worden het meer wegen van het type route nationale en passeert men diverse dorpjes en stadjes. Buiten de bebouwde kom moet men herhaaldelijk inhouden vanwege kuddes met schapen, geiten en een enkele keer koeien op de weg. Zelfs van de grotere wegen is het de gewoonte dat de wegbermen worden ‘gemaaid’ door kuddes wollige viervoeters. Bij een stop onderweg merkt men dat de plaatselijke bevolking allervriendelijkst is, bepaald niet opdringerig en nagenoeg allemaal Franssprekend. Het is niet vanwege de grote drukte op de wegen of vanwege vele stops die men onderweg maakt dat de trip zo’n lange tijd vergt. Nee, het is eerder de landbouwdrukte in de vorm van het genoemde vee op de weg en langzame landbouwvoertuigen die de gang eruit halen en vooral de oplettende en attente rijstijl die men moet aanhouden om, soms onverwachte, gaten en kuilen in de weg te vermijden. Op zich allemaal goed te doen, mits men de snelheid aanpast en vermijdt in donker te rijden. Voor wie dit te avontuurlijk vindt of zoveel tijd niet heeft, is er een goed alternatief: Voor nog geen dertig euro boekt men een retourvlucht vanuit Tunis naar Tabarka en vliegt men in twintig minuten van vliegveld naar vliegveld.

Verborgen schat

Tabarka zelf blijkt een lieflijk vissersstadje aan de Mediterranée met enige toeristische capaciteit, tot nu toe voornamelijk benut door Italianen en Fransen. De golfbaan van Tabarka heeft het karakter van een verborgen schat of van een ongeslepen diamant. Over de hiervoor behandelde baan van The Residence schreef ik in superlatieven. Dat kan ik bij deze golfbaan niet doen, hoewel deze qua situering de eerstgenoemde makkelijk naar de kroon kan steken. De Tabarka-course ligt gedeeltelijk in een bos, deels tussen rotsen en in de duinen en bij een aantal holes aan de Middellandse Zee. De baan is volledig begroeid, er is hier geen sprake van jonge aanplant. De bossen zijn hier volwassen en het struikgewas is dicht en moeilijk toegankelijk. Dat is een lust voor het oog, maar heeft uiteraard ook een nadeel: wanneer de bal door een onverhoedse beweging buiten de fairway -bijvoorbeeld in dat struikgewas- belandt, moet hij vaak als verloren en bijna altijd als onspeelbaar worden beschouwd. Door het bergachtige landschap rondom Tabarka is de baan behoorlijk geaccidenteerd. Vaak betekent dit dat er blinde schoten geslagen moeten worden, niet alleen bij doglegs, ook bij rechte holes, omdat er dan vaak weer even een heuveltje ‘genomen’ moet worden. De holes bij zee zijn feitelijk het meest spectaculair als het gaat om panorama en vaak ook om te bespelen, omdat daar de zeewind zich nog behoorlijk in het spel kan mengen. Na afloop van de ronde kan men of op het terras of binnen in het traditionele sfeervolle clubhuis nog heerlijk nagenieten van een en ander. Hapjes en drankjes zijn hier

prima in orde; ze worden verzorgd vanuit het aangrenzende Tabarka Beach Hotel.

Zakelijk golfen

op een landgoed

Vijf jaar na oprichting is Golfbaan Landgoed Bleijenbeek te Afferden een golfbegrip. Diverse golfers komen vanuit heel Nederland naar de landelijk gelegen golfclub toe om in alle rust te kunnen genieten van het golfen in de prachtige natuur. Naast golfen op de 18 holes Championship Course, de 9 holes Par 3-4 baan, de 9 holes Pitch- en Puttbaan, de oefengreens en de driving range heeft Bleijenbeek echter nog veel meer te bieden voor de zakelijke markt.

“Hoewel Bleijenbeek pas vijf jaar bestaat, is het toch een heel volwassen baan”, vertelt Cleo Prudon, Sales & Events bij Golfbaan Landgoed Bleijenbeek trots. “Dit komt omdat de Nederlandse golfarchitect Gerard Jol de baan in de bestaande natuur heeft aangelegd.” Over het resultaat mag zeker gesproken worden. Golfers kunnen hier hun kunsten tonen tussen de loofbomen, waterpartijen, hoogteverschillen en rondom de kasteelruïne. Het ruime terras biedt een zeer fraai uitzicht over de golfbaan. “We horen regelmatig van spelers hoe mooi ze deze omgeving vinden”, bevestigt Prudon. “De gezelligheid en de gastvrijheid in combinatie met onze baan maakt dat gasten hier regelmatig terugkomen.”

Zakelijke mogelijkheden

Omdat golfen tegenwoordig steeds vaker wordt gecombineerd met zakelijke aangelegenheden, beschikt Golfbaan Landgoed Bleijenbeek over een eigen Businessclub. “Wanneer een onderneming lid wordt van onze Businessclub, staan daar veel voordelen tegenover”, legt Prudon uit. “Elk bedrijf krijgt dan speelrecht op naam voor één persoon en vijf greenfeevouchers per bedrijf. Ook mag er deel worden genomen aan de speciale businesswedstrijden die we zes keer per jaar organiseren. Leden mogen dan een gast meenemen. De wedstrijden laten we sponsoren door een businesslid. Het sponsorende bedrijf krijgt dan de kans om zichzelf te presenteren aan de andere businessleden en aan hun gasten.” Naast deze voordelen van een lidmaatschap mag elk lid ook per jaar vijf keer kosteloos gebruik maken van de vergaderzaal.

Profileren op de baan

Naast de mogelijkheid om tijdens een gesponsorde wedstrijd het eigen bedrijf extra te profileren, kunnen bedrijven ook op een andere manier de aandacht vragen van de spelers. Prudon geeft uitleg: “We hebben verschillende sponsorobjecten in de baan staan waar bedrijven hun naam aan kunnen koppelen. Zo kan bijvoorbeeld een hole worden voorzien van een bord met de naam van het bedrijf en wordt er een bijbehorend vlaggetje bij de hole geplaatst. Dit is een goede manier om meer naamsbekendheid te krijgen. Zowel recreanten als zakelijke gasten beginnen op de kleine baan en bovendien worden de banen veel belopen. Ook kan de bedrijfsnaam worden geplaatst op het mededelingenbord of de informatiezuil in de hal van het landhuis. Sponsors worden bovendien uitgenodigd voor de jaarlijkse sponsordag, een golfdag die wordt afgesloten met een feestelijk diner. Dankzij deze bijdragen kunnen we de baan onderhouden en het de gasten nog beter naar hun zin maken. En bovendien staat zo’n bord met de naam van je bedrijf gewoon heel mooi op de baan”, aldus Prudon.

Golfbanen

Cleo Prudon

Speciaal voor de lezers van Noord Limburg Business heeft Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een speciale actie: een opleiding voor het halen van het GVB in drie dagen. Hiervoor betaalt u slechts 320 euro in plaats van 370 euro. Meer informatie over deze aanbieding en de golfbaan zelf is te vinden op www.golfenopeenlandgoed.nl.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by