Toverland

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2007

BETOVEREND EVENT

IN UITVOERING…

Toverland Events geeft bedrijfsevenementen extra pit door de combinatie met attracties. Een prettig voordeel: in de ruim 8000 m2 tellende Magic Forest, geniet je in sfeer, bij aangename temperatuur én maak je je geen zorgen om mogelijke weersinvloeden. Wat betekent dat nu… vorm geven aan een bedrijfsfeest in een attractiepark? Hoe ziet een avond eruit voor de gasten en hoe belangrijk zijn de medewerkers van Toverland Events? Een kijkje in de feestelijke attractiekeuken van Toverland Events

| | noord limburg | BUSINESS|

| events | Zakelijk | januari 2008 |

Mei 2007… Getipt door de vestiging DSM te Venlo, neemt een dame van DSM Special Intermediates (DSI) contact op met Toverland Events. “Wij willen in november / december een bedrijfsfeest organiseren. Kunt u ons informatie sturen over een feest bij u in het park in de avonduren”.

Juni 2007… De twee enthousiaste afgevaardigden van DSI, komen voor een uitgebreide rondleiding naar Toverland. Ze worden opgevangen door het Hoofd Events, die ze na een korte introductie de ‘grand tour’ geeft… Natuurlijk is zien beleven, de beroemde Boosterbike staat in de startblokken. “Durven jullie een ritje van 90 km per uur aan, vraagt de gastvrouw lachend.”

Na 30 minuten zijn al de attracties bekeken, de ruimtes verkend en is er bij de contactpersonen een goed beeld ontstaan hoe hun speciale feest eruit kan komen te zien. Onder het genot van een kop koffie worden op de Sim Sa l’Oase, de wensen en bedoeling van de relatie besproken. De aanleiding ‘schreeuwt’ niet direct om een feestje… De afdeling DSI wordt na 30 jaar bestaan opgeheven. Voor medewerkers begrijpelijk reden tot ongewis en vragen. Waarom dan toch een feest? “ Het is zoals het is”, zegt de dame van DSI. “ Ja, het is erg triest… aan de andere kant willen we de medewerkers nog eenmaal in het zonnetje zetten door een onvergetelijke avond voor de te organiseren. De reden waarom is duidelijk… Het mag de gasten deze avond aan niets ontbreken!

De grafisch vormgever van Toverland wordt aan het werk gezet.. Enige weken later gaat de sfeervolle uitnodiging voor het DSI Slotfeest naar de genodigden…

24 november 2007… De avond van het DSI-feest begint voor de medewerkers van Toverland Events om 18.00 uur. De host vangt de medewerkers op in de kantine en er volgt een briefing over de inhoud en het verloop van de avond. De bar en de buffetten worden in orde gemaakt. De Sim Sa L’Oase wordt aangekleed met kaarsen en sfeerverlichting, statafels worden afgerokt, glazen gespoeld en in de keuken worden de eerste voorbereidingen voor het koud & warm buffet verzorgd.

De Supervisor zorgt voor extra sfeer in de Magic Forest door het plaatsen van hoge zuilen met olielampen, controleert de attracties, laat de verlichting buiten branden en zorgt voor een deuntje in de ruimte. De Host gaat naar congresruimte Mystique, die deze avond een speciale betekenis heeft.

In de nieuwe oosters getinte Confertainmentroom van Toverland, wordt de laptop aangesloten, de beamer en het geluid getest. Mystique wordt vanavond omgedoopt tot ‘Ruimte der Herinnering’… Hier worden de gasten ontvangen, vertelt de Plant Manager van DSI zijn woordje en worden kiekjes geprojecteerd uit 30 jaar historie van DSI.

Achter de schermen van het Theater, toveren 2 medewerkers zich om tot ‘passende types’. Op stelten en geschminkt staan ze voor ontvangst klaar aan de Magische Poorten.

Om 19.30 uur arriveren de eerste gasten. In een half uur tijd druppelt Confertainment-room Mystique vol…

Wanneer het woord van welkom aan de gang is in Mystique, gaan de attractiemedewerkers van Toverland Events naar de attractie die ze gaan bedienen. Houten achtbaan Troy, de Boosterbike en de Backstroke… Zometeen wanen de gasten zich ineens 30 jaar jonger! Een dankbare taak voor de medewerkers, enthousiaste gasten die keer op keer opnieuw de adrenaline willen doen stijgen!

Ondertussen wordt er in de keuken druk gewerkt. Om precies 21.00 uur gaan de deksels van de warme gerechten en worden de schalen koude heerlijkheden geserveerd. Gasten kunnen gaan genieten van het heerlijke buffet.

Op de Sim Sa L’Oase is het een gezellige drukte aan de bar. Muziek klinkt uit de boxen. De live band vangt op de achtergrond rustig aan met spelen.

Rond de klok van 22.00 uur, klinkt uit de Mirakelroute een zacht gerommel. Het ‘gerommel’ zwelt aan en een 20-koppige percussieband komt al trommelend de Magic Forest inlopen. Langs de attracties, langs het buffet, de trap op naar de Sim Sa L’Oase. Grote indruk maakt dit meeslepend slagwerk elke keer opnieuw. De inzet van een percussieband zorgt zonder uitzondering, altijd voor open monden en meetikkende handen en voeten.

De binnenkomst van de percussieband, luidt tevens de sluiting van de attracties in. Tijd om te feesten is aangebroken!

22.30 uur… de band gaat los, de barmedewerkers tappen en serveren, de Host kijkt of iedereen het naar de zin heeft. De beveiligingsmedewerkers hebben aan het begin van de feestavond hun plekken ingenomen en houden binnen en buiten oog op de veiligheid van de gasten en de medewerkers van Toverland. Terwijl het feestgedruis op de Sim Sa L’Oase goed voortgang vindt, zorgt de Supervisor ondertussen dat al de attracties worden afgesloten, hij controleert het sluitwerk en haalt de zuilen met de brandende olielampen weg. In de keuken zijn medewerkers bezig met het afruimen van het buffet en de afwas.

00.30 uur… De laatste pilsjes worden getapt op de Sim Sa L’Oase. De band speelt het aller-aller laatste nummer. De bussen staan buiten klaar om de gasten naar huis te brengen. De Host begeleidt de gasten naar de uitgang en vergewist zichzelf nogmaals dat elke gast tevreden naar huis gaat.

02.00 uur… Een geweldig feest, moe maar voldaan. De Event medewerkers zijn net als de gasten tevreden. Het was een fantastisch feestje! Alles is schoon, de bar is aangevuld, toiletten zijn gepoetst, feestrestjes zijn bij elkaar geveegd. Nog een drankje met z’n allen en de rust keert terug in Toverland...

10.00 uur… Volgende morgen… De eerste kleine en grote gasten staan al voor de deur! Klaar voor een betoverend bezoek aan het attractiepark.. Geen spoor meer van het nachtelijk feestgedruis… ‘Twee werelden, verschillend als dag en nacht.’

| januari 2008 | Zakelijk | events |

| BUSINESS | noord limburg | |

Wim, Roel, Nick, bar

Algemene voorwaarden