Cradle to Cradle Certified timmert flink aan de weg

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2013

Cradle to Cradle Certified timmert flink aan de weg

Om de toenemende vraag naar Cradle to Cradle

certificering te kunnen bijhouden, heeft het Cradle to Cradle Products Innovation Institute recentelijk 8 ingenieursbureaus getraind om productkwaliteit te kunnen bepalen aan de hand van haar certificeringstandaard. 

Deze grootschalige training van ingenieurs vond op 15, 16 en 17 oktober plaats in het Europese Cradle to Cradle trainingscentrum dat is gevestigd in het C2C ExpoLAB op het Floriadeterrein in Venlo. Toonaangevende internationale organisaties uit onder andere Zwitserland, Spanje, Engeland, Turkije, Brazilië, België en Nederland kwamen in Venlo bijeen om deze kennis op te doen.

Zakelijke voordelen in kaart gebracht

Een tweede ontwikkeling is de op handen zijnde presentatie van een wetenschappelijk onderzoek naar de feitelijke voordelen van Cradle to Cradle – niet alleen op sociaal en milieukundig vlak, maar juist ook economisch. Deze ‘impact study’ is een initiatief van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, mede mogelijk gemaakt door C2C ExpoLAB en Stichting DOEN.

 

Wat uniek is aan dit onderzoek ten opzichte van andere onderzoeken, is dat het hier gaat om reeds geboekte resultaten van echte bedrijven en producten die al in de schappen liggen. De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in november bekend worden gemaakt, na te zijn geverifieerd door wetenschappers van TU Delft, Oxford en Yale. Voorlopige resultaten wijzen uit dat de toegevoegde financiële waarde van Cradle to Cradle certificering aanzienlijk is.

 

Venlo in de schijnwerpers in New York

Op 14 en 15 november vindt een groot Cradle to Cradle evenement plaats in New York, dat zal worden bezocht door zo’n vierhonderd bedrijven en tal van andere geïnteresseerden. Venlo krijgt speciale aandacht als regio die sterk inzet op Cradle to Cradle. Burgemeester Antoin Scholten en wethouder Stephan Satijn zullen samen met verschillende bedrijven uit de regio Venlo ook aanwezig zijn. Naast Michael Braungart en William McDonough (de grondleggers van het Cradle to Cradle model) is ook burgemeester Michael Bloomberg van New York City aanwezig.

 

Roy Vercoulen, Vice President Europe van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute concludeert: “Zowel bestuur als bedrijven in de regio Venlo hebben al vroeg ingezien wat Cradle to Cradle kan betekenen voor bedrijven en kennisinstellingen. Door hier snel op in te spelen heeft Venlo nu een wereldwijde koppositie op het gebied van Cradle to Cradle. Ook lokale organisaties die pas net beginnen met Cradle to Cradle hebben hier direct voordeel bij.”

 

De vijf kwaliteitsaspecten van Cradle to Cradle certificering zijn: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, duurzame energie, verbetering van water kwaliteit en sociale aspecten.

www.c2cCertified.org

Roy Vercoulen

cradle to cradle

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by