Janssen de Jong

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2007

| mei 2007 | Ontwikkeling | Vastgoed |

“Noorderpoort Venlo is hét kantoren- en bedrijvenpark voor Venlo en omstreken. Het ligt op een ideale locatie met aansluiting op de A67 en het Duitse achterland. Er is veel zorg voor groen en ruimte, zodat het geheel een parkachtige uitstraling heeft. Bedrijven die zoeken naar een locatie met allure, met stijl op een A locatie, kiezen voor Noorderpoort.” Janssen de Jong was verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van Noorderpoort; niet alleen de bebouwing, ook het infrastructurele gedeelte nam ze voor haar rekening. En met succes: gerenommeerde bedrijven kozen voor Noorderpoort als vestigingslocatie.

Moerkerk: “Onder andere de Kamer van Koophandel, Deloitte, Schneider Logistics, het Logistiek Facilitair Centrum en Lagotronics hebben zich hier gevestigd. Het bijzondere van Noorderpoort is het feit dat hier sterk ingezet wordt op kwaliteit en uitstraling. Denk aan parkmanagement. Alle bedrijven die op Noorderpoort gevestigd zijn, zijn lid van een stichting die zorg draagt voor bijvoorbeeld het groenonderhoud, zwerfvuil en bewegwijzering. Zo voorkom je dankzij parkmanagement dat het terrein verloedert en dat gebouwen in waarde dalen.”

Janssen de Jong hoopt nog dit jaar te kunnen starten met de bouw van twee nieuwe, prestigieuze kantoorgebouwen voor het MKB. Ook deze zullen op Noorderpoort gerealiseerd worden. Moerkerk: “De nieuwe gebouwen worden te koop of te huur aangeboden, waarbij men kan kiezen voor het gehele of een gedeelte van het pand. Kantoorgebouw A zal qua verhuurbare oppervlakte variëren van ongeveer 450 tot 1375 vierkante meter en bij kantoorgebouw B ligt de verhuurbare oppervlakte tussen de 500 en de 1550 vierkante meter.”

Janssen de Jong Projectontwikkeling is niet alleen op Noorderpoort, maar ook in geheel Limburg en in andere delen van Nederland actief op het gebied van planontwikkeling in de ruimste zin van het woord. Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie zijn altijd speerpunten. Zo zijn veel van de door Janssen de Jong ontwikkelde projecten duurzaam gebouwd en vaak voorzien van zonnecollectoren, warmtepompen en warmte-terugwin installaties.

Altijd in ontwikkeling

Venlo is momenteel bezig met het realiseren van een kwaliteitsimpuls op haar bedrijventerreinen. Vooral nu de economie aantrekt en bedrijven weer om zich heen kijken voor nieuwe huisvesting, is het zaak om capaciteit te creëren op de beschikbare businessparken. Een partij die daar hard aan werkt, is Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. Deze zelfstandige projectontwikkelaar richt zich op het totale ontwikkelingstraject; van commercieel vastgoed tot ontwikkeling en van complete bestemmingsplannen tot kantoorgebouwen. Noord Limburg Business sprak met regiomanager

L. Moerkerk.

bedrijvenpark noorderpoort

| BUSINESS | noord limburg | |

Artist Impression kantoor a Noorderpoort

Artist Impression kantoor b Noorderpoort

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by