De stijl van: Rob Mans, Zuidlease

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2017

De stijl van: Rob Mans, Zuidlease

In de rubriek 'De stijl van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij kledingspeciaalzaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Rob Mans van Zuidlease aan de beurt.

Fotografie Laurens Eggen

Rob Mans is werkzaam bij Zuidlease. Als accountmanager moet hij voor deze Limburgse leasemaatschappij regelmatig op pad. Zijn kledingkeuze stemt hij af op de afspraken. "Over het algemeen is de kledingcultuur bij Zuidlease wat losser. Als ik bij een directeur aan tafel zit, draag ik een pak zonder stropdas. Staat de afspraak gepland met de magazijnmedewerker, dan draag ik een colbert en een nette spijkerbroek." Rob omschrijft zijn kledingstijl als behoudend, met een voorkeur voor blauw en witte hemden zonder print. "Meestal laat ik mijn vrouw kleding uitzoeken. Soms zie ik kledingstijlen bij bedrijven die wat vlotter en sportiever overkomen, met een gilet of een pochet. Dat vind ik erg mooi, maar toch twijfel ik dan of me dat wel zou staan en of dat wel passend is voor de branche waarin ik actief ben. Overigens deins ik er niet voor terug om soms gewoon op de man af te vragen waar hij een bepaald jasje of een broek heeft gekocht. En dan vind ik het ook echt leuk om precies naar dat ene item op zoek te gaan." Rob is heel benieuwd naar wat Marie-José voor hem heeft uitgezocht. "Ik ben zeker in voor nieuwe dingen, als het maar niet té is. Ik wil dat mijn zakenrelaties voor mij komen en niet voor dat hemd met bloemenprint."

Marie-José heeft voor de stylingsessie nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van Rob om eens hele nieuwe kleuren en kledingstukken te proberen. "Of je bijvoorbeeld wel of niet een gilet of een opvallende kleur kunt dragen, hangt af van je persoonlijkheid en of je je er comfortabel in voelt." Er hangt van alles op het rek, van gilets en vesten tot een nette jeans en zelfs een hemd met print. De eerste outfit bestaat uit een donkergroen colbert, een wit hemd, een olijfgroene chino, beige schoenen en een matchende riem. Om de outfit af te maken, wordt het pochet op aanbeveling van Fashion Guide Paul op een losse manier opgevouwen en in het borstzakje gestopt. "Het resultaat is een nonchalant uitziende, stijlvolle look die ook wel sprezzatura wordt genoemd. Deze look is ideaal voor het voorjaar", legt Paul uit. Rob is er erg over te spreken. "Ondanks dat dit voor mijn doen gewaagd is, vind ik het wel zeer geslaagd. Ook de combinatie met het gewatteerde grijs-beige bomberjack is erg mooi."

De tweede outfit gaat nog een stapje verder. Rob draagt normaal graag een blauw colbert. Het cobert dat Marie-José op het rek heeft hangen, heeft wel een meer uitgesproken tint. Het item wordt gecombineerd met een hemd met een lichte print, een donkerblauw gilet, een grijze chino en donkerblauwe penny loafers. In het borstzakje prijkt ditmaal een geel pochet met blauwe print. "Ook met deze outfit zit ik buiten mijn comfortzone, dus dit is wel wennen. Maar het resultaat mag er zeker wezen. Wat mij betreft is de styling geslaagd!"


Aan deze rubriek werkten mee:

- Marie-José Korsten, Feel Good Expert

- Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum


Bent u ondernemer en wilt u ook kosteloos deelnemen aan deze rubriek? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar sofie@vanmunstermedia.nl">sofie@vanmunstermedia.nl.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by