Fortis Bank

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2007

Complete bankdiensten en advies voor ondernemers bij Fortis

Het Fortis bankkantoor in Venray wordt sinds begin dit jaar geleid door Marjean van Lierop. Reden genoeg om ons op het fraaie kantoor te vervoegen voor een nadere kennismaking met de nieuwe kantoordirecteur. “In ons goed bereikbare kantoor staat persoonlijke service centraal, klanten kunnen bijvoorbeeld ook in de avonduren en op zaterdag op afspraak bij ons terecht voor advies.”

marjean van lierop

| | noord limburg | BUSINESS|

| banken | Lokaal | oktober 2007 |

Zakelijk en privé

Zaken en privé moet je gescheiden houden, luidt een bekende wijsheid. Maar in de praktijk van alledag lopen ze voor ondernemers toch regelmatig in elkaar over. Hoog tijd om de zakelijke financiën op een slimme manier te combineren met uw privé-bankzaken. Marjean van Lierop: “Het totaalplaatje, een oplossing op maat, dat is volgens mij kenmerkend voor de Fortisaanpak. We verkopen liever geen producten maar oplossingen.”

Van Lierop vervolgt: “Banken richten zich steeds vaker op de combinatie van zakelijk en privé bankieren. Deze dingen zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een ondernemer is tenslotte ook een privé persoon. Wij zien maar al te vaak dat de ondernemer veel tijd en energie besteedt aan het managen van zijn onderneming en dat het financiële beheer van zijn privé-situatie onvoldoende aandacht krijgt. Voor zakelijke adviezen weet de ondernemer zijn bank, accountant of notaris te vinden, maar bij wie haal je je adviezen voor de privé-sfeer?”

Zakelijk advies bij Fortis

Fortis werkt met een speciaal team accountmanagers voor het marktsegment MKB en Vrije Beroepen. Hiermee is het mogelijk ondernemers nog beter te kunnen bedienen. “Het kenniscentrum ondersteunt met haar expertise daar waar nodig de kantoren in de regio. Dan moet je denken aan zaken als bedrijfsfinanciering, betalingsverkeer en pensioenen. Zaken die om meer specialisme vragen”, aldus Van Lierop.

“De rol van het kantoor in Venray is hierbij heel erg belangrijk. Ik spreek nu namens Fortis Venray, een bank die geworteld is in de lokale samenleving. Zelf ben ik ook een geboren en getogen Venrayenaar dus ik ken de markt, de mogelijkheden en de bedrijven. We organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten, hebben contact met accountantskantoren om op die manier te weten wat er speelt bij ondernemers.” De kantoren zijn de oren en de ogen van Fortis. Die weten als geen ander wat er lokaal speelt. De betrokkenheid en bekendheid zijn ook van wezenlijk belang voor onze dienstverlening. Marjean van Lierop en zijn accountmanagers zijn dan ook het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. “Wij komen regelmatig zaken tegen die meer aandacht vragen of specifieke expertise vereisen. Dan is het handig om terug te kunnen vallen op een team van echte specialisten in dit vakgebied en waar nodig en/of wenselijk op de expertise binnen Fortis. Door deze aanpak kan Fortis snelheid en kwaliteit leveren in Venray en omgeving. Wat is er nou mooier dan een team met specialisten, die je kunt inschakelen voor een ondernemer en zijn zaak.”

maatwerk

“Het Fortis bankkantoor Venray heeft een aantrekkelijk aanbod voor ondernemers met een bedrijfspand en/of beleggingspanden. Wij zorgen allereerst natuurlijk voor een scherp rentetarief voor uw bedrijfshypotheek. Dat is tenslotte gunstig voor uw financieringslasten. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat u een goed financieel advies krijgt, toegesneden op uw bedrijfssituatie en in ruime mate voorzien van financieringsmogelijkheden. Afhankelijk van uw specifieke situatie behoort financiering tot 100% van de executiewaarde en tot 50% aflossingsvrij tot de mogelijkheden. Voor vrije beroepsoefenaars die een praktijk- of kantoorpand willen laten financieren, gelden nog hogere percentages.”

Kortom, slimme ondernemers zetten nu de eerste stap en maken een afspraak met Marjean van Lierop of één van zijn accountmanagers van het Fortis bankkantoor om de proef op de som te nemen.

delen:
Algemene voorwaarden