Systemec

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2008

| november 2008 | Outsourcing | ICT |

“Met onze diensten richten we ons puur op zakelijke toepassingen voor bedrijven, gemeenten, zorginstellingen en semi-overheden”, zo begint Jos Derkx. “We zijn in eerste instantie een ICT-dienstverlener met als specialisatie ISP (internet service provider), ASP (application service provider) en SaaS (software as a service). Bij al deze diensten kan men niet zonder een up-to-date eigen datacenter. Systemec B.V. heeft daarom geïnvesteerd in de laatste technieken met de hoogste betrouwbaarheid. Inmiddels hebben reeds vele bedrijven en instellingen in Nederland de weg naar Systemec gevonden en maken dankbaar gebruik van de faciliteiten. Belangrijke applicaties zoals email, agenda, voorraden, klantenbestanden en overige programmatuur worden op afstand toegankelijk, waardoor je als bedrijf enkel een eenvoudige pc nodig hebt. Het grote voordeel van het uitbesteden van alle ICT is te vergelijken met leasen: je hoeft geen grote investeringen te doen, je hebt geen omkijken naar het onderhoud en zowel de hard- als software is altijd up-to-date.”

Tijdens het vorige gesprek hebben we vooral het moderne datacentrum belicht en vandaag praten we over een ander belangrijk aspect van ICT: outsourcing. Derkx: “In feite betekent outsourcing niet meer en niet minder dan het extern opslaan van belangrijke bedrijfsgegevens. Systemec wil daarbij de partner zijn van het bedrijf. Als je de ICT outsourced, is de continuïteit gewaarborgd. Computernetwerken zijn vandaag de dag de slagaders van elk bedrijf. Als er iets misgaat, en je bent (alle) data kwijt, betekent dat een regelrechte ramp. Niet alleen ben je veel tijd kwijt, het kost ook veel geld. Vandaar dat bedrijven aan risicospreiding moeten doen. Ik maak het steeds vaker mee dat deze zaken niet goed geregeld zijn, terwijl een ongelukje in een heel klein hoekje zit. Denk aan waterschade, storm, blikseminslag, brand, inbraak of onkundig handelen van personeel. Krijg je als bedrijf met een dergelijke calamiteit te maken, dan ligt het hele arbeidsproces stil. Ook verzekeringsmaatschappijen eisen steeds vaker dat er een goede back-up aanwezig is. Wil je als bedrijf eventuele schade vergoedt zien, dan moet je zorgen dat jou niets te verwijten valt.”

Volgens Derkx moet je de kosten van outsourcing zien als een voorinvestering. “Je stelt de continuïteit veilig in een moderne en gecontroleerde omgeving. Systemec heeft al ruim zes jaar ervaring met outsourcing voor veel verschillende partijen. Denk aan de gezondheidszorg, gemeenten en logistieke bedrijven.” We zijn benieuwd waarom bedrijven nu juist bij Systemec moeten zijn als ze hun ICT willen outsourcen. Derkx: “Wij profileren ons als flexibel IT-bedrijf. De software kan men huren of kopen en we werken met flexibele contracten. Van drie weken tot enkele maanden; precies toegesneden op de individuele situatie van elk bedrijf. Het belangrijkste aspect is echter dat het bedrijf geen omkijken meer heeft naar hun ict-infrastructuur. Wij regelen immers alles.” Derkx sluit af met de bekende maar vaak genegeerde beeldspraak: “Vaak neemt men pas actie als het kalf reeds verdronken is. Het is gewoon veel beter om van tevoren te anticiperen op calamiteiten.”

Systemec zorgt

voor risicospreiding

Systemec B.V. is ruim zeventien jaar een begrip in Venlo en omstreken. Een ‘oude rot’ in het vak, zoals directeur en oprichter Jos Derkx het noemt. Systemec is een ICT-dienstverlener en Full Service Internet Provider voor het bedrijfsleven en (semi)overheden, met een sterke focus op beveiliging, externe data-opslag en systeembeheer. Omdat werknemers steeds vaker thuis of op een andere locatie werken, biedt Systemec ook mogelijkheden om op afstand in te loggen op het eigen bedrijfsnetwerk. Een gesprek met Jos Derkx over dienstverlening en vooral outsourcing. Volgens hem dé manier om risico’s te spreiden.

| BUSINESS | noord limburg | |

Nieuwe website in de gemeente Bronckhorst

Vanaf heden is het voor iedereen mogelijk informatie over en van de gemeente Bronckhorst te zoeken en/of te plaatsen. De website www.bronckhorst.startkabel.nl biedt verenigingen, clubs, buurten, bedrijven, (overheid)instanties enz. vrijblijvend de mogelijkheid een link over bijvoorbeeld een bedrijf of evenement te plaatsen op deze website. Bedrijven die ideeën hebben voor een nieuwe rubriek, kunnen deze per email aandragen via de website. Door deze site als startpagina te installeren, kan de site als dagelijkse gids voor de gemeente Bronckhorst dienen. Op de site is diverse informatie te vinden, variërend van bedrijven tot media.

Aantal flexwerkers stijgt verder

Vorig jaar was een op de elf werknemers een flexwerker. Totaal gaat het om 575.000 mensen. Sinds 2004 stijgt het aantal flexwerkers weer, na een aantal jaren gedaald te zijn.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Flexwerk bestaat vooral uit uitzendwerk, inval- en oproepwerk en vakantiebanen. Vrouwen hebben vaker een flexbaan dan mannen. De laatste tien jaar zijn de verschillen wel kleiner geworden. Dat komt omdat tussen 1998 en 2003 het aantal vrouwen met een flexbaan is gedaald. De schommelingen in het flexwerk zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de economische situatie. Flexwerkers zijn vaak jong en laag opgeleid. Een op de drie werknemers van 15 tot 25 jaar heeft een flexibel arbeidscontract. Vaak gaat het dan om werk in de zomermaanden. Vaak zijn dat scholieren of studenten met een bijbaantje. Flexwerk komt meer voor onder niet-westerse allochtonen dan onder autochtonen.

Nederlandse sollicitanten zijn gemakzuchtig

Van de Nederlandse werkzoekenden bereidt 70 procent zich niet of nauwelijks voor op een sollicitatiegesprek. Dat blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl dat onlangs openbaar is gemaakt. Drie van de vijf ondervraagden zien het sollicitatiegesprek als een wederzijdse kennismaking. De helft van de sollicitanten bereidt zich enigszins voor op het gesprek en 27 procent doet extra nette kleding aan. Van de werkzoekenden doet 14 procent helemaal niets extra’s voor het gesprek. Volgens een zegsman van NationaleVacaturebank.nl zijn sollicitanten door de krappe arbeidsmarkt gemakzuchtig geworden en blijven geschikte kleding en een goede voorbereiding belangrijk voor een succesvol sollicitatiegesprek.

‘Raadhuis rolstoel-onvriendelijk’

Het verbouwde stadhuis in Venlo en het nieuwe culturele centrum ‘t Raodhoes in Blerick zijn ondanks alle goede voornemens van gemeente en Gehandicaptenraad toch niet optimaal bereikbaar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Wethouder Jan Lamers (GroenLinks, Zorg) moest onlangs tijdens de raadsvergadering toegeven dat er bij nieuw- en verbouwplannen nog fouten worden gemaakt. Het pas geopende Raodhoes in Blerick kent bij de ingang van het grand café een voor rolstoel en scootmobiel te hoge drempel van 25 centimeter. Toegangsdeuren openen sluiten niet automatisch. Mensen in een scootmobiel kunnen de lift in het opgeknapte stadhuis niet uit om zo bij de trouwzaal te komen.

| | noord limburg | BUSINESS|

| business news | november 2008 |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by