Auto Arena: Leasing biedt financiële zekerheid

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2013

Leasing biedt

financiële zekerheid

In deze tijden is het voor ondernemers belangrijker dan ooit om hun financiën op orde te houden en de kosten te beperken. Een belangrijk onderwerp hierbij zijn de autokosten. Op dit moment zijn de (plug-in) Hybride auto’s razend populair binnen de zakelijke markt. Maar bieden deze auto’s wel het juiste voordeel voor de ondernemer? Eric Leenders, Manager Zakelijke Markt van ArenaLease, licht het vraagstuk toe.

Dat het leasen van auto’s ondernemers financiële zekerheid biedt, is algemeen bekend. “De vaste lasten per maand zijn bekend en er hoeft geen rekening gehouden te worden met onvoorziene uitgaven”, legt Leenders uit. “Daarnaast is er geen restwaarde risico en brengt het leasen bij ArenaLease veel gemak. Het totale wagenpark wordt door ArenaLease in eigen beheer uitgevoerd, van leasecontracten en verzekering tot ROB-zaken en schadeafwikkeling. Gedurende de gehele looptijd wordt de ondernemer ontzorgt van alle autozaken.”

Essentiële keuze

Toch is de keuze voor een bepaald voertuig essentieel voor de totale kosten voor de ondernemer. Leenders: “De zakelijke rijder kiest tegenwoordig voor auto’s met een laag bijtellingspercentage, waarbij het aantal (plug-in) Hybride voertuigen sterk toeneemt. De vraag is echter of dit ook voor de werkgever daadwerkelijk de goedkoopste oplossing is.”

Doordat de CO2-uitstoot laag is bij (plug-in) Hybride voertuigen, betaalt de berijder weinig of geen bijtelling. Daarnaast zullen de brandstofkosten dalen voor deze ‘groene’ voertuigen. Toch is de wezenlijke besparing afhankelijk van een aantal factoren.

Kosten blijven

Een (plug-in) Hybride voertuig heeft naast de elektromotor ook een benzine- of dieselmotor. “De brandstofkosten zullen dalen, maar blijven bestaan”, benadrukt Leenders. “Een eventuele besparing is afhankelijk van de afstand die een berijder jaarlijks aflegt. Met een (plug-in) Hybride voertuig kan, volledig elektrisch, aaneengesloten vaak slechts een beperkt aantal kilometers gereden worden. Iemand die lange afstanden aflegt, zal dus veel brandstof blijven verbruiken. Ook beschikt Nederland nog over weinig oplaadpunten en neemt het volledig opladen van een voertuig veel tijd in beslag.” Het is voor de ondernemer dus belangrijk om de totale operationele kosten, inclusief brandstof, onder de loep te nemen, alvorens de keuze voor een voertuig wordt gemaakt. Leenders: “Een vergelijking tussen een (plug-in) Hybride voertuig en een vergelijkbaar model in dieseluitvoering liet een verschil zien van enkele honderden euro’s per maand! Hierbij gaan we uit van 60.000 km per jaar, zowel zakelijk als privé, voor een leaseperiode van 3 jaar op basis van Full Operational Lease inclusief brandstof. In deze berekening is geen rekening gehouden met fiscale voordelen door middel van de MIA en VAMIL regelingen. Deze zijn per januari 2014 te komen vervallen.”

Bij ArenaLease kan men terecht voor het leasen van auto’s van alle merken. “Persoonlijke aandacht hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze accountmanagers zijn gemakkelijke bereikbaar en nemen graag de tijd om samen met u naar de leasevorm en het voertuig te zoeken dat het beste bij u past. Op deze wijze profiteert u volledig van de voordelen van leasen, zekerheid en gemak en worden de totale operationele kosten inzichtelijk”, aldus Leenders.

www.arenalease.nl

Het ArenaLease Team, vlnr Jos Baggermans,

Albert Rodenburg, Eric Leenders, Menno Koetsruiter.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by