Nieuwe kennis, inspiratie en contacten tijdens CONNECTED

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Op dinsdag 11 april aanstaande vindt in De Maaspoort in Venlo de 2e editie plaats van CONNECTED. Het evenement dat als doel heeft het stimuleren van nieuwe samenwerkingsverbanden en verdienmogelijkheden, biedt een dag speciaal door en voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid in Noord-Limburg. Hoofdthema's deze editie zijn innovatie en duurzaamheid.


Kennisprogramma

Bezoekers kunnen een keuze maken uit maar liefst 18 verschillende kennis- en inspiratiesessies, veelal seminars en ook workshops en paneldiscussies, aangeboden door de vele partners van CONNECTED. Daarbij gaat het vooral over ontwikkelingen in de regio en trends in bepaalde sectoren en vakgebieden. Daarnaast krijgt de toeschouwer handige tips en inzichten om in de eigen organisatie succesvol tot vernieuwing te komen. Het kennisprogramma wordt voorafgegaan door een plenaire opening, met een openingswoord van Antoin Scholten, voorzitter van Regio Venlo, het samenwerkingsverband van 7 gemeenten in Noord-Limburg en tevens key partner van CONNECTED. Michel Weijers, managing director van het C2C ExpoLAB zal vervolgens een inspirernde presentatie verzorgen over het toepassen van cradle-to-cradle in het nieuwe stadskantoor van gemeente Venlo en de toepassingsmogelijkheden op de eigen werkvloer.

Keynote Menno Lanting

Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, wat betekent dat je als ondernemende professional continu bezig moet zijn met vernieuwing binnen de organisatie. Het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door het vernieuwen van bestaande of het bedenken van nieuwe producten of diensten, hoort hoog op de agenda te staan. Menno Lanting verzorgt een keynote waarbij hij inzichten geeft om als wendbare organisatie succesvol te blijven. Met de sessie 'Olietankers en Speedboten' die hij gaat verzorgen mocht hij al veel managers en directieleden inspireren om bij de tijd te blijven. Lanting maakte ter inspiratie van die sessie, en het boek dat hij daarover uitbracht, een rondgang over de wereld waarbij hij diverse succesvolle professionals en ondernemers sprak. Lanting staat bekend als spreker en auteur over innovatie, technologie, disruptie, businessmodellen, organisatie 3.0 en leiderschap. Hij bracht diverse managementboeken uit die tot bestsellers uitgroeiden. Verwacht een sessie vol energie en inspiratie!

Innovatiemarkt en Netwerkplein

Een nieuw onderdeel tijdens de 2e editie is de innovatiemarkt. Startups, studentbedrijven en multinationals presenteren hier de meest recente noviteiten. Een aantal van de parels van de industrieterreinen in Noord-Limburg wordt daarmee zichtbaar. Daarnaast is er een netwerkplein waar de partners zich presenteren en waar alle gelegenheid is om nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden.

Inschrijven

CONNECTED biedt dinsdag 11 april een doorlopend programma van 13.30 tot 22.00 uur. U kunt uw eigen programma samenstellen uit de verschillende programmaonderdelen en bepalen wanneer u in- en uitstroomt. Er is gratis catering gedurende de hele dag. Kaarten voor het evenement kosten ? 149 ex btw. Indien u voor een gratis bezoek bent uitgenodigd door een van de vele partners, kunt u de ontvangen registratiecode gebruiken bij het inschrijven op de website.

CONNECTED - dinsdag 11 april
De Maaspoort
Oude Markt 30, Venlo
13.30-22.00 uur
www.connectedevent.nl

 

Het kennisprogramma biedt onder meer de volgende onderwerpen:

- Mobiliteit van de toekomst
- E-commerce
- E-fulfilment
- Nieuwe verbindingen, nieuwe business
- Pitchen als TED
- Gouden regels voor succesvol innoveren
- Verbinding student en bedrijfsleven
- Energiebesparing
- Smart Industry
- Succesvol netwerken
- Kenniscentrum Greenport Venlo
- Innovatie in de praktijk
- Stimuleringsregelingen voor innovatie
- Het succesverhaal van een young professional


Business Ontmoet Business (BOB)

Noord-Limburg Business is mediapartner van CONNECTED en heeft voor de BOB-leden een interessant aanbod: een BOB-borrel in combinatie met een bezoek aan het evenement. Daarbij wordt ook een kennis- en inspiratiesessie door Noord-Limburg Business aangeboden. U wordt om 18.00 uur bij de netwerkstand van Noord-Limburg Business in de Glenn Corneille foyer ontvangen. Vervolgens wordt een gezamenlijke ronde over de innovatiemarkt gemaakt.

Om 19.00 uur bezoekt u de kennis- en inspiratiesessie van Rens Tanis over succesvol netwerken. Om 19.30 uur is er de ruimte om bij de netwerkstand na te praten. Als lid van BOB Noord-Limburg kunt u zelf uw programma voor deze dag samenstellen. U kunt bijvoorbeeld eerder die dag de overige programmaonderdelen van CONNECTED bezoeken.

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by