Liberi: Personeelstekort? Weet je dat wel zeker?

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2021



Er was al sprake van een oplopend personeelstekort voordat de coronacrisis zijn intrede deed. Nu we deze zo langzaamaan achter ons laten, lijkt het tekort alleen nog maar te zijn toegenomen. Op elke 106 vacatures zijn er in Nederland 100 werkzoekenden. Dit betekent dat, zelfs als we iedereen kunnen matchen aan een passende baan, er nog steeds tekorten zijn. Deze ontwikkeling kan een groot probleem vormen voor de groei of zelfs het voorbestaan van je bedrijf.

Natuurlijk kunnen we kijken naar slimmer werken, hogere lonen of werknemers uit het buitenland naar Nederland halen, maar misschien ligt de oplossing wel dichter bij huis. Het ziekteverzuim in Nederland ligt op dit moment op 4,3% van de beroepsbevolking. Er zijn bronnen die stellen dat 65% van al het verzuim een psychische oorzaak heeft. Met een beroepsbevolking van 9 miljoen werknemers komt dit neer op meer dan 250.000 werknemers die ziek thuis zitten met mentale klachten!

Hierbij moet je denken aan klachten zoals stress, burn-out, depressie, angst en paniek. Deze medewerkers hoeven niet ingewerkt of geworven te worden, ze hoeven alleen maar de juiste begeleiding te krijgen. Aangezien de wachttijden voor reguliere ondersteuning kunnen oplopen tot meer dan een half jaar, heb je daar als organisatie heel veel te winnen. Elke dag dat iemand verzuimt kost tussen de 250 en 400 euro, het is dus de hoogste tijd dat je regie gaat voeren op het voorkomen en verkorten van psychisch verzuim.

Wil jij voor jouw organisatie de impact van mentaal verzuim verlagen? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek.

Reinoud Prins, medeoprichter en coach Liberi Coaching

www.liberi.nl

 

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by