Wiertz Company: Dit is het moment voor een visie op flex

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2019


ROGER HOLTUS, CEO WIERTZ COMPANY

"De behoefte aan flexibiliteit bij werkgevers verandert natuurlijk niet", stelt Roger Holtus. De CEO van Wiertz Company ziet de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met vertrouwen tegemoet: “Wiertz Company heeft alles in huis om ook na 1 januari 2020 de wereld van mens en werk volledig te bedienen.”

Het doel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is duidelijk: het verschil tussen flex en vast op het gebied van arbeidsvoorwaarden moet worden verkleind. Daartoe staan er allerlei maatregelen op stapel die werkgevers moeten verleiden na 1 januari 2020 medewerkers sneller in vaste dienst te nemen.

Flexbehoefte blijft
"De WAB doet natuurlijk niets af aan de behoefte die Nederlandse organisaties hebben aan een flexibele schil in hun bedrijfsvoering", begint CEO Roger Holtus. "De flexbranche heeft bovendien haar toegevoegde waarde allang bewezen. Bedrijven zullen nu gaan zoeken naar een alternatieve manier om wendbaar te blijven. De dienstverlening van flexorganisaties beweegt daarin mee."

Medewerkers in vaste dienst
Door het complete dienstenpakket van Wiertz Company voorziet Holtus geen problemen vanaf 1 januari. Als belangrijkste voorbeeld noemt hij het fenomeen payrolling. Vanaf 1 januari hebben payrollkrachten recht op dezelfde arbeidsvoor-waarden als medewerkers die in vaste dienst zijn. "De flexibiliteit die payroll nu ook vertegenwoordigt, kunnen wij als Wiertz Company blijven bieden. Naast Payroll Nederland, maken namelijk ook ZUID recruiters en Wiertz Personeelsdiensten deel uit van ons bedrijf. Wij kunnen payrollkrachten een vaste overeenkomst bieden en op een passende functie elders plaatsen als omstandigheden bij een payrollklant wijzigen. Wij voorzien dus ook in 2020 structureel in de flexbehoefte van bedrijven."

Partnership vereist
Er moet wel nauw worden samengewerkt met opdrachtgevers, benadrukt Holtus. "Om op deze manier flexibiliteit te waarborgen, moeten we uiteraard goede afspraken maken met onze opdrachtgevers. Het vereist betrokkenheid en partnership. Laten dat nou net twee zaken zijn die bij Wiertz Company altijd hoog in het vaandel hebben gestaan."

Detacheren als nieuwe norm

Poolmanagement wordt dus nog belangrijker in de flexbranche. "Goed voor flexmedewerkers zorgen, persoonlijke groei faciliteren en vakkundige begeleiding bij arbeidsongeschiktheid: dat is de kern van succesvol poolmanagement", aldus Holtus. Hij ziet het met vertrouwen tegemoet. "Het zijn zaken waar we ons van oudsher in onderscheiden op de flexmarkt. Opdrachtgevers van Payroll Nederland beloonden de bege-leiding bij arbeidsongeschiktheid in september nog met een 9,08. Daar zijn we bijzonder trots op omdat met name de beheersing van ziektekosten het verschil gaat maken. Daarbij geloven wij oprecht dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze koers blijft dus ongewijzigd en wordt eigenlijk zelfs bevestigd door de WAB."

Het moment voor een Visie op Flex
Wiertz Company organiseert al ruim 2 maanden seminars over de gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. "Dit is voor werkgevers het moment om een visie op flex te ontwikkelen. Dat begint met goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en wettelijke kaders." Wie verder wil praten over flexibiliteit, is bij Holtus aan het goede adres. "Sterker nog: ik kom graag langs om met wie dan ook verder te praten.  Wie denkt in mogelijkheden, is ook in 2020 succesvol. En daar draagt Wiertz Company graag aan bij."

www.wiertzcompany.com

delen:

Noord Limburg Business nr 5 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by