Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Tesla Model 3

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Dealer: Tesla Nederland
Afgevaardigde tijdens testdag: Lynn Vievermans


"De wegligging is in een woord super en dat geldt ook voor de prestaties die de elektrische motor levert"

Paul Engelen: "Tesla heeft met Model 3 een sportieve en tijdloze auto ontworpen. Tesla maakt ook een eind aan het verhaal dat Amerikaanse auto's altijd slecht zijn afgewerkt. Dat ligt hier op een prima niveau. Het interieur oogt clean en opgeruimd, de stoelen geven de bestuurder en passagiers voldoende steun, de binnenruimte is groot. De bagageruimte voldoet, maar is moeilijk toegankelijk. De wegligging van de auto is strak, maar comfortabel. De motor is lekker snel. Technologisch is deze auto top. Het wordt tijd dat autonoom rijden wordt toegestaan, dan wordt het helemaal genieten. En dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding."


Karlien Verdijk: "Sportief, strak, laag. Dat zijn voor mij de woorden voor de Tesla Model 3. Dat geldt niet alleen voor het design, maar ook voor de afwerking en het interieur: eenvoudig, subtiel, maar oh zo mooi. Het zitcomfort is prima. De achterbak is niet zo groot, maar voldoende voor de bagage van twee personen. Rijgedrag en prestaties zijn fantastisch, ik heb er eigenlijk niets op aan te merken. De prijs-kwaliteitverhouding klopt ook nog!"

Jon Pieper: "Eigenlijk vind ik Model 3 een allemansvriend, niet onderscheidend genoeg, te zeer een auto voor iedereen. Dat zegt niks over de kwaliteit, de afwerking is strak en van hoog niveau. Het zitcomfort is goed, de kofferbak veel ruimer dan gedacht. De wegligging is in één woord super en dat geldt ook voor de prestaties die de elektrische motor levert. De elektronische functies zijn soms even wennen, maar de auto zit vol leuke gadgets. Opvallend vind ik het kleine kofferbakje voorin. Model 3 is goed betaalbaar, ik denk dat hij daar zijn populariteit aan dankt."

Bianca Pouw: "Je ziet ze steeds vaker in ons straatbeeld en dus zijn ze niet meer zo exclusief als een paar jaar geleden. Het blijft een mooie auto: minimalistisch in interieur, bijna sober. Het zitcomfort is goed, de bagageruimte voldoende. Ik moest wel wennen aan het one pedal-remsysteem, dat voelde wat schokkerig. De motorprestaties zijn voor zover ik kan beoordelen heel goed. Bij Tesla is (bijna) alles standaard. Je hebt geen eigen keuzes, maar ook geen extra kosten. Ook daarom klopt de prijs."

Specificaties

Merk: Tesla

Model: Model 3

Uitvoering: Long Range

Vermogen: 351 pk

Verbruik: 14.7 kWh/km

Ledig gewicht: 1.819 kg

Inhoud laadruimte (min.-max.): 542-895 l

Vanafprijs (incl. BTW): 41.990 euro

Prijs testauto (incl. BTW): 49.990 euro

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 629 euro

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by