Ania Liesting Portraits: "Ik wil laten zien hoe mooi vrouwen zijn"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Ania Liesting is een veel gevraagde fotografe in de regio Noord-Limburg. Vaak merkt ze tijdens fotoshoots dat vrouwen de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. Met Ania Liesting Portraits wil zij juist vrouwen op de voorgrond plaatsen.

Ania Liesting heeft een passie voor fotografie en ook vrouwen zet zij graag voor de camera. "Ik heb in mijn carriére al heel wat vrouwen gefotografeerd. Ik merk vaak dat zij zichzelf tijdens fotoshoots vooral niet op de voorgrond zetten omdat zij zichzelf niet belangrijk genoeg vinden. Zeker vrouwen van 40 jaar en ouder hebben vaak wat minder zelfvertrouwen, bijvoorbeeld omdat ze zichzelf minder aantrekkelijk vinden. Terwijl dit natuurlijk volkomen onterecht is." Tegelijkertijd ziet Ania dat, zodra vrouwen echt voor de camera gaan staan, ze zelfvertrouwen krijgen en groeien. "Ook het portret zelf geeft zelfvertrouwen, zeker als je dit afdrukt en dus iets tastbaars in handen hebt. In tijden dat het wat minder gaat, kunnen vrouwen hun portret erbij pakken en zeggen "dit ben ik ook; mooi, sterk en krachtig". Een portret kan echt een aanmoediging zijn om door te zetten."

De portretten schiet Ania bij voorkeur in haar studio. "Tijdens het intakegesprek kijken we samen hoe de klant gefotografeerd wil worden, wat haar aanspreekt en hoe we haar in haar kracht zetten. Ook geef ik advies over de styling en welke voorbereidingen ze zelf kan treffen, zoals het uitzoeken van verschillende outfits (van casual tot gala of zelfs stijlvol naakt) en visagie. Dat laatste kan ook door een visagiste worden verzorgd. Tijdens de fotoshoot zelf neem ik alle tijd. Ik laat de klant zien hoe zij eruit ziet op de foto's en houd rekening met wat ze zelf mooi vindt. Samen werken we naar een mooi eindresultaat waarop te zien is hoe mooi de klant is."

anialiestingportraits.com

 

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by