Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Polestar Model 2 Long Range Single Motor

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Dealer: Polestar Automotive Netherlands
Afgevaardigde tijdens de testdag: Max Verbrugge

“Ik vind de prijs gezien de kwaliteit en de prestaties verrassend laag”


Ton van den Broek: “Scandinavisch design: strak, modern, gewoon mooi. Een comfortabel interieur en heerlijke stoelventilatie. De besturing is een beetje stug en het terugduwen uit de lijn zou ik uitzetten. De
auto rijdt heerlijk, zeker in de sportstand, lekker veel vermogen. De elektronische functies zijn niet uitzonderlijk, gewoon wat in de auto van vandaag thuishoort. De prijs vind ik wel uitzonderlijk. Ik schatte op voorhand zo’n €85.000 in, de prijs van het instapmodel ligt op €51.200. Zeer interessant.”

Jeroen Gerats: “Mooi vormgegeven, het doet me een beetje denken aan Amerikaans design. De afwerking is minimalistisch, strak en simpel en het interieur is functioneel. De stoel zit heerlijk, is lekker strak. De bagageruimte is ruim voldoende. De wegligging is geweldig, de auto stuurt heerlijk direct en de one pedal rem is top. Datzelfde geldt voor de prestaties, erg goed en de sportstand is ook echt snel. Ik vind de prijs gezien de kwaliteit en de prestaties verrassend laag.”

Paul Engelen: “Een mooie klassiek ogende EV. De kwaliteit en de afwerking liggen op het niveau van wat je van dit segment mag verwachten. Het interieur is klassiek, maar met een moderne twist. De stoelen zijn iets te hard naar mijn smaak. De ruimte voorin is prima, achterin wat minder. Wel kun je je bagage gemakkelijk kwijt. De auto rijdt strak en comfortabel en de prestaties zijn dik in orde. Polestar voelt goed aan, maar de auto loopt wel wat achter op de Tesla. De prijs klopt, zeker als je het gebodene afzet tegen andere EV’s.”



Specificaties

Merk: Polestar

Model: 2

Uitvoering: Long Range Single Motor

Vermogen: 231 pk

Verbruik: 17,7 kWh/100 km

Ledig gewicht: 1.994 kg

Inhoud laadruimte (min.- max.): Voorin 35 liter, achterin 405 liter

Gemonteerde opties: Plus-pakket, Pilot Lite-pakket, 20” velgen

Vanafprijs (incl. BTW): instapversie vanaf 51.200 euro

Prijs testauto (incl. BTW): 66.400 euro (Long Range Single Motor)

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 864 euro (operational lease)

 
delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by